29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Giriş: 07.11.2023 15:36 | Son Güncelleme: 07.11.2023 15:47

Marvel formül arıyor: Robert Downey Jr. (Iron Man) geri mi dönüyor?

20 yıldır gişeyi domine eden Marvel Studios, yeni döneminde hayal kırıklığı yaşıyor. The Marvels için oluşan düşük beklenti başta Robert Downey Jr. (Iron Man) olmak üzere Avengers ekibini geri döneceği iddialarını gündeme getirdi
Marvel formül arıyor: Robert Downey Jr. (Iron Man) geri mi dönüyor? - Resim: 1

Marvel Sinematik Evreni beyazperdeye taşıdığı süper kahramanlarla 20 yıl boyunca gişe liderliğini elinde tuttu. Avengers Endgame ile sinema tarihinin en yüksek gişe hasılatının kırıldığı 4. faz Wakanda Forever ile bitti. Ancak 5. fazdaki filmler stüdyo için tam bir hayal kırıklığına dönüştü.

Marvel formül arıyor: Robert Downey Jr. (Iron Man) geri mi dönüyor? - Resim: 2

Analizler Marvel Studios'un bu Cuma (10 Kasım) vizyona girecek olan The Marvels filminin, Brie Larson'ın canlandırdığı Captain Marvel'ı merkezine alan ilk filmin yarısından daha düşük (Yaklaşık 80 milyon dolar) bir gişe performansına imza atmasını bekliyor.

Marvel formül arıyor: Robert Downey Jr. (Iron Man) geri mi dönüyor? - Resim: 3

Filmin, Warner Bros.'un zarar etmesine neden olan Marvel'in en büyük rakibi DC filmlerine benzer şekilde kötü bir gişe yolculuğu geçireceğine dair analizler ağırlıkta. Başta Eternals olma üzere 5. faz filmlerinde benzer hayal kırıklıkları yaşayan Marvel Studios'un son zamanlarda yaşadığı bu krizi çözmek için orijinal Avengers ekibini geri getirmeyi bile düşündüğü iddia edildi.

Marvel formül arıyor: Robert Downey Jr. (Iron Man) geri mi dönüyor? - Resim: 4

Marvel Studios'un orijinal Avengers ekibini geri getirmek istediğine yönelik haberlerin ardından, Robert Downey Jr.'ın stüdyo ile anlaştığı bile iddia edildi. Iron Man'in geri döneceğine dair ipuçlarından önce Marvel Evreni'nin takvimini hatırlamakta fayda var.