20 Nisan 2024, Cumartesi
Giriş: 18.04.2023 13:48 | Son Güncelleme: 18.04.2023 15:27

Son 20 yılın en iyi 10 romantik komedisi

Forbes, Box Office Mojo'nun ABD rakamlarına göre son 20 yılın en iyi 10 romantik filmlerini gişe başarılarına göre sıraladı. Bu filmler neler gelin birlikte bakalım
Son 20 yılın en iyi 10 romantik komedisi - Resim: 1

10. The Break-Up (2006)
Gişe hasılatı: 118,703,275 dolar

daha önce Aşka Veda ve Gençlik Ateşi adlı filmlerden tanınan yönetmen Peyton Reed'e Jennifer AnistonVince Vaughn ve Jason Bateman başrolde eşlik ediyor. Chicago’da yaşayan Brooke Meyers, yeterince olgun olmayan erkek arkadaşı Gary Grobowski tarafından hak ettiği saygıyı görmediğini ve ihmal edildiğini hissetmektedir. Ondan ayrılarak, kendisini özletmeyi planlar. Ancak evden kim gidecektir? Her ikisi de bu noktada direnç gösterince ev bir savaş alanına döner. Yaşantıları çekilmez hale gelince aileleri de müdahele etmeye başlarlar.

Son 20 yılın en iyi 10 romantik komedisi - Resim: 2

9. 50 First Dates (2004)
Gişe hasılatı: 120,908,074

Henry Roth, bir Hawaii cennetinde sonsuz sayıda kadınla hiçbir bağ kurmadan gönlünce yaşamakta olan bir doktordu. Ta ki Lucy Whitmore ile tanışana denk. Henry ve Lucy birbirlerinden gerçekten hoşlanırlar ve aralarında ciddi bir ilişki başlamak üzeredir. Ancak Lucy, ertesi gün uyandığında, Henry’i tanımaz ve bu durum genç adamı çok şaşırtır. Çok geçmeden Henry, genç kadının kısa süreli hafıza sorununun olduğunu fark eder. Lucy her sabah uyandığında yaşadığı önceki günü hatırlamamaktadır. Yine de Henry, bu durumun, kendisine engel teşkil etmesine izin vermemekte kararlıdır. Her yeni günde Lucy’i kendisine bir kez daha aşık edebilmek için mücadele etmekten asla vazgeçmeyecektir.

Son 20 yılın en iyi 10 romantik komedisi - Resim: 3

8. Something’s Gotta Give (2003)
Gişe hasılatı: 124,728,738

Harry Langer, genç kadınlar için yanıp tutuşan bir müzik piyasası kurdudur. Birlikte olduğu genç ve güzel sevgilisinin annesinin yazlık evinde romantik bir haftasonu geçirmeye karar verirler. Ama hiç beklemedikleri süprizler, bütün haftasonu boyunca yakalarını bırakmaz. Erica, kızının kendisinden bu kadar yaşlı biriyle birlikte olmasına karşı çıksa da duruma katlamaktan başka çare bulamaz. Ama tüm bu itirazlarının bir kanıtı gibi Harry, bir akşam kalbinden rahatsızlanınca bütün bir haftayı, hiç anlaşamadığı Erica ile birlikte geçirmek zorunda kalır. Sürekli didişen ve çok farklı yaşam tarzları olan iki insan olmalarına rağmen birlikte geçirmek zorunda kaldıkları bu süre, hiç beklemedikleri şekilde yakınlaşmalarına neden olacaktır.

Son 20 yılın en iyi 10 romantik komedisi - Resim: 4

7. Silver Linings Playbook (2012)
Gişe hasılatı: 132,092,958

Bradley Cooper ve Jennifer Lawrence'ın başrollerinde olduğu Silver Linings Playbook filminde eski bir tarih öğretmeni olan Pat Salitano, yaşamında değer verdiği her şeyi bir günde yitirmiş bir adamdır. yaşadığı ciddi bir travma sonrası patlar ve ardından mahkeme kararı ile 8 ay rehabilitasyon merkezinde tedavi görür. Çıktıktan sonra hayatını düzene koymak şartıyla ailesinin evine geri yerleşen Pat'in yegane amacı düzgün bir adam olup, işini geri almak ve karısı Nikki'yi bu sayede geri kazanmaktır. Fakat durum Pat için sandığından daha zor olacaktır. Bir yemekte, aile dostu Tiffany ile karşılaşan Pat, genç kadınla eski eşine ulaşmak amacıyla yakınlaşır. Bir iyilik karşılığı Pat'e yardım teklif eden Tiffany, her ikisi içinde umut ışığı olacak yeni bir kapı açacaktır.