26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Giriş: 07.07.2022 22:55 | Son Güncelleme: 08.07.2022 09:16

Thor: Love and Thunder'ın 150 milyon dolar açılışla rekor kırması bekleniyor

Disney'in merakla beklenen filmi Thor: Love and Thunder (Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü) seyirciyle buluştu. Bilet satışları; ilk günde ABD'de 150 milyon, globalde ise 300 milyon dolar hasılat elde etmesi beklenen filmin, yılın en büyük hafta sonu açılışlarından birine imza atacağına işaret ediyor
Thor: Love and Thunder'ın 150 milyon dolar açılışla rekor kırması bekleniyor - Resim: 1

Marvel Sinematik Evreni'nin dördüncü solo Thor filmi Thor: Love and Thunder (Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü) vizyona girdi. Chris Hemsworth'ü bir kez daha Thor olarak izleyeceğimiz filmin yönetmenliğini, serinin üçüncü filmi Thor: Ragnarok ile büyük bir başarı yakalayan Taika Waititi üstleniyor.  Gün geçtikçe büyüyen MCU’nun (Marvel Sinematik Evreni) dokuzuncu devam filminin hafta sonu gişe açılışı boyunca 145 milyon ila 155 milyon dolar arasında bir gelir getirmesi bekleniyor. Bazı tahminler ise 170 milyon dolara kadar yükseliyor. 

Thor: Love and Thunder'ın 150 milyon dolar açılışla rekor kırması bekleniyor - Resim: 2

Love and Thunder'ın; Çin, Rusya ve Fransa dışındaki uluslararası gişelerde 140 milyon ila 150 milyon dolar gelir getireceği tahmin ediliyor. ABD'deki ön satışlar Thor: Love and Thunder'ın yılın en büyük hafta sonu açılışlarından birine imza atacağına işaret ediyor. Verilere göre Chris Hemsworth filmi;
The Batman'in (134 milyon dolar) üzerinde ve Jurassic World: Dominion (145 milyon dolar) ile Doctor Strange in the Multiverse of Madness'in (185 milyon dolar) arasında konumlanacak. 

Thor: Love and Thunder'ın 150 milyon dolar açılışla rekor kırması bekleniyor - Resim: 3

Yapılan ilk tahminlere göre, Thor 4, 2017 yapımlı sevilen aksiyon komedi filmi Thor: Ragnarok'u büyük bir fark ile geride bırakacak. 2017 filmi Kuzey Amerika'da 123 milyon dolarla ile gişe açılışını yapmıştı. Üçüncü Thor filmi, Amerika’da 315 milyon dolar ve dünya çapında 853 milyon dolar ile gişe gelirini sonlandırdı.

Thor: Love and Thunder'ın 150 milyon dolar açılışla rekor kırması bekleniyor - Resim: 4

Thor: Love and Thunder cuma günü Kuzey Amerika’da 4300 sinemada gösterime girecek. Disney'in MCU'su (Marvel Sinematik Evreni) için 150 milyon dolar veya daha yüksek bir gişe açılışı, gerçekten sağlam bir rakam olacak gibi gözüküyor. Her ne kadar Thor, hayranların favorisi olsa da, içeriğinde Doctor Strange in the Multiverse of Madness veya Spider-Man: No Way Home gibi filmleri yüksek katılım oranlarına ulaştıran bir çoklu evren cazibesi yok.