01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Giriş: 08.04.2024 09:52 | Son Güncelleme: 08.04.2024 10:39

2 dakikalık Süper Kupa finali: Gözler TFF'nin yol haritasında

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finalinin sarı lacivertli oyuncuların soyunma odasına gitmesi ve yarıda kalmasının ardından akıllarda gözler TFF’ye çevrildi. İşte derbi sonrası beklenen yol haritası
2 dakikalık Süper Kupa finali: Gözler TFF'nin yol haritasında - Resim: 1


TFF’nin Süper Kupa ile ilgili talimatında ‘bir takım müsabakaya çıkmazsa’ başlıklı konunun ciddi yaptırımları var. Böyle bir durumda söz konusu takım Süper Kupa ve Türkiye Kupası’ndan sonraki sezon men edileceği gibi final organizasyonunun tüm masraflarını karşılamakla yükümlü oluyor. Ayrıca kulüp yöneticilerine de ciddi cezaların çıkma ihtimali bulunuyordu.

2 dakikalık Süper Kupa finali: Gözler TFF'nin yol haritasında - Resim: 2

Ancak ‘müsabakaya çıkılır ve sahadan çekilme olursa’ gibi bir başlık talimatta yok. Dolayısıyla Fenerbahçe’nin dün U19 takımını sahadan çekmesi sonrası gözler Türkiye Futbol Federasyonu’na çevrilmiş durumda. TFF Yönetimi Süper Kupa’yla ilgili toplantı yapacak, devamında PFDK sevkleri gerçekleşecek. Sonrasında Galatasaray’ın 3-0 hükmen galip sayılacak.

2 dakikalık Süper Kupa finali: Gözler TFF'nin yol haritasında - Resim: 3

Fakat Fenerbahçe Kulübü’ne, takımı sahadan çektikleri için nasıl bir ceza çıkacağı net değil. Ayrıca dünkü maç normal süresinde tamamlanamadığı için kupa seremonisi de Şanlıurfa’da yapılamadı. Bunun için TFF’nin Galatasaray’ı resmen 3-0 hükmen galip etmesi gerekiyor. Sarı-Kırmızılı takımın Süper Kupa’yı alacağı tarih de Federasyon tarafından açıklanacak.

2 dakikalık Süper Kupa finali: Gözler TFF'nin yol haritasında - Resim: 4

Öncelikle TFF, müsabaka görevlilerinin raporlarını bekleyecek (Futbol Müsabaka Talimatı Madde 26-3). Raporlar geldikten sonra Disiplin Kurulları'nın görev zamanı başlayacak (Madde 23-3). Disiplin Kurulları, Madde 22-a'ya göre hükmen mağlubiyet kararını verecek. Ardından, bu kararı madde 26-1'e göre TFF Yönetim Kurulu onaylayacak. Tüm bu süreçlerin 1 hafta içerisinde tamamlanması bekleniyor. TFF Futbol Müsabaka Talimatnamesi İlgili Maddeleri