08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.07.2024 10:23 | Son Güncelleme: 11.07.2024 10:31

2 saatlik yolu uçakla giden İspanya takımına çevrecilerden tepki

EURO 2024’ün finalisti İspanya Milli Takımı 190 kilometrelik yolu uçakla gittiği için çevrecilerin tepkisini çekti. Almanya Çevre ve Doğa Koruma Birliği bu hareketi kınadı
2 saatlik yolu uçakla giden İspanya takımına çevrecilerden tepki

EURO 2024’te İspanya Milli Takımı’nın 190 kilometre mesafelik yol için uçak kullanması tartışma yarattı. İspanya takımı pazar akşamı yarı final karşılaşması için Stuttgart'tan Münih'e uçtu. Arabayla 2.5 saat süren 190 kilometrelik Stuttgart-Münih arası yolculuk için İspanyol takım, Donaueschingen'deki kamp yerinden Stuttgart Havalimanına bir buçuk saatlik bir otobüs yolculuğu yaptı ve ardından uçağa bindi.

‘Kısa mesafe uçuşu kınıyoruz’

Almanya Çevre ve Doğa Koruma Birliği (BUND) hareketlilik ve ulaşım uzmanı Bastian Greiner İspanya milli takımının havayolunu kullanma tercihini kınadı. Greiner "İklim açısından son derece sorunlu olan kısa mesafe uçuşu kınıyoruz. Ayrıca futbolcuların ve milli takımların örnek olmak gibi bir rolleri var, bu bakımdan da durum daha da anlaşılmaz" dedi.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda daha önce de Fransa ve Türkiye milli takımlarının kısa mesafelerde havayolunu tercih etmesi tartışma yaratmıştı. Fransa milli takımı, Belçika ile oynadığı maç sonrasında Düsseldorf'tan Paderborn'a uçmuştu. Yaklaşık 30 dakika süren uçuşun ardından takım, check-in işlemleri sayılmazsa yarım saatlik de bir otobüs yolculuğu yapmıştı. Fransız futbolcuların Düsseldorf'taki stadyumdan takım kampına olan 177 kilometrelik mesafeyi karayoluyla yaklaşık iki saatte bitirebileceği kaydediliyor.

Türkiye de tepki görmüştü

Grup maçlarında Türk Milli Takımı ise kamp yaptığı Barsinghausen kasabasından 200 kilometreye yakın bir mesafede bulunan Dortmund ve Hamburg kentlerine uçakla gitmişti. A Milli Takım'ın kamp alanına en yakın havalimanı olan Hannover Havalimanı; Hamburg Havalimanı'na 150 kilometre, Dortmund Havalimanı'na ise 200 kilometre uzaklıkta bulunuyor.