27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.03.2023 19:34 | Son Güncelleme: 04.03.2023 20:09

Adriana Lima'nın FIFA Küresel Taraftar Elçisi seçilmesine büyük tepki yağdı

FIFA, Brezilyalı model Adriana Lima'nın organizasyonun ilk FIFA Küresel Taraftar Elçisi olarak atandığını duyurdu. Karar, sosyal medyada Adriana Lima'nın futbol ile alakası olmadığı gerekçesiyle tepki çekti
Adriana Lima'nın FIFA Küresel Taraftar Elçisi seçilmesine büyük tepki yağdı

Ünlü Victoria's Secret modeli Adriana Lima, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından FIFA Küresel Taraftar Elçisi ilan edildi. FIFA'nın seçimine, Brezilyalı modelin sporla bir ilişkisinin olmamasından dolayı tepki geldi. Organizasyonun ilk FIFA Küresel Taraftar Elçisi olan 41 yaşındaki Lima, geçtiğimiz hafta Paris'te düzenlenen FIFA The Best ödüllerinde yer almış ve büyük bir futbol hayranı olduğunu dile getirmişti.

Avustralya Kadın Milli Takımı'nın eski kaptanı Moya Dodd sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda FIFA'nın bu kararı için, "Cidden, #FIFA, bu mu ihtiyacımız olan Küresel Taraftar Elçisi?" dedi. Paylaşımının devamında FIFA Kadınlar Dünya Kupası organizasyonun resmi sosyal medya hesabını etiketleyerek #Duyarsızlık ifadesini kullandı. Diğer paylaşımında ise rahatsızlığın nedenini dile getiren Dodd "Çünkü bir kız futbol oynadığında, dünya onu farklı görür. Güzel görünüşü ya da güzel elbisesi için iltifat edilmek yerine, maç kurtaran çalımları ve harika golleri için değer görür. Nasıl göründüğünden ziyade neler yapabildiği için takdir edilir ve bu da onu, hayatındaki hedeflerinin tüm yörüngesini değiştirebilecek şekilde erkek kardeşleriyle daha eşit bir konuma getirir" dedi.

Öte yandan, diğer kesimler Lima'nın kadın futbolcuları nasıl temsil edebileceğine dair soru işaretleri olduğunu söyleyerek, "Gerçekten seçtiğiniz kişi sporda uluslararası ödüllere sahip biri mi? Bu rol model türü, kampanyanın önünde olması gereken bir tür değildir" dedi.