08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.06.2024 10:24 | Son Güncelleme: 05.06.2024 11:07

Ali Koç: Mourinho ile Aziz Yıldırım'ın teklifinden 3 milyon euro daha az fiyata anlaştık

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Jose Mourinho ile Aziz Yıldırım'ın teklifinden 3 milyon euro daha az fiyata anlaştıklarını, Portekizli teknik adam ve ekibinin maliyetinin 12 milyon euro olduduğunu söyledi
Ali Koç: Mourinho ile Aziz Yıldırım'ın teklifinden 3 milyon euro daha az fiyata anlaştık

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç 8-9 Haziran'da yapılacak Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı öncesi Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Ali Koç, "Aziz Yıldırım, Mourinho'ya yıllık 15 milyon euro teklif etti. Biz Mourinho ve ekibiyle yıllık toplam 12 milyon euro karşılığında anlaştık. Jose Mourinho'nun bizim projelerimize ne kadar inandığının kanıtı budur" ifadelerini kullandı. İşte Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar:

  • Jose Mourinho Türkiye'den Beşiktaş'la görüştü. Sayın Sadettin Saran'la, Sayın Aziz Yıldırım'la da görüştü. Ama biz bunların hepsinden önce görüştük. Bütün görüşmeleri Mario Branco yaptı. Ama başkaları teklif verirken biz teklif veremezdik. Hem şampiyonluğa koşuyoruz hem de bir hocamız var.  Değişiklik yapacak mıyız emin değiliz, son dakikada şampiyon olabilirdik.
  • Bize 'Başkaları teklif verdi, siz ciddi değil misiniz?' dediler. Biz de 'Biz teklif vermeyiz. Sen de hocamız olsaydın, başka birine sen varken teklif vermeyiz' dedik. Lig bittikten sonra tekrar temasa geçildi.Mario Branco, Jose Mourinho’ya önce Fenerbahçe’yi anlattı. Hayallerimizi anlattık. Fenerbahçe’nin ne demek olduğunu anlattıktan sonra Fenerbahçe’nin futbol operasyonlarını anlattık. 100 sayfalık bir rapor hazırladık. Bundan etkilendi.
  • Olağanüstü bir istatistik ile şampiyonluğa gidiliyorduk. Aynı kadro mühendisliği yaptığımız gibi çalışmalarımızı yaptık. Mario, kendisine şu anki takımla ilgili bilgi verdi. Eksik pozisyonlara uyan futbolcularla ilgili liste verdik.
  • Senin çalıştığın hiçbir kulübün satın alma gücü Fenerbahçe kadar az değil, bunu bilerek geleceksin” dedim. Biz ne yaptık, gelecek vadeden hem ekonomik hem sportif açıdan iş yapabilecek futbolcular aldık. Winner sporcularla harmanladık ve çok iyi netice verdik. Bunları anlattık ve etkilendi.
  • Mourinho sadece takıma odaklanmak istiyor. Kendisinin potansiyelini en iyi vereceğine inandı. Bize Aziz Bey'in yaptığı tekliften daha aza geldi.

"Aziz Yıldırımın yaptığı suçtur"

  • Suudi Arabistan'dan olağanüstü bir teklif vardı, kabul etmedi. Dün Aziz Yıldırım 'Bu adam aptal mı, ben 15 verdim nasıl altına kabul etti. O zaman menajerlere açıktan para vermişlerdir' dedi.
  • Bu suç, bu çok ağır bir iddia. 20 sene Fenerbahçe başkanlığı yapmış birinin bizi açıktan para vermekle suçlaması, çok sıkıntılı bir durum.
  • Aynı şeyi İrfan Can Kahveci'de de yapmıştı. Kulübü kutlayıp iyi bir transfer diyeceğine, bizi Sermaye Piyasası Kuruluna şikayet etmekle tehdit etti.
  • Beni şikayet etmiyorsun, Fenerbahçe Spor Kulübünü ediyorsun. Ama Mourinho'nun bize ne kadar inandığının özeti buydu. 3 milyon euro daha az. Sayın Aziz Yıldırım '15 milyon euro'ya anlaştım' diyor ama biz bütün ekibine yıllık 12 milyon euro verdik. Aziz Bey'in dediği 15 kendisine mi yoksa ekibiyle birlikte mi bilmiyorum. Ben üzüldüm bu suçlamadan dolayı.
  • Bizim anlaştığımız ortaya çıkınca Sayın Aziz Yıldırım “Evet karşı taraf anlaştı Mourinho da bana sordu” gibi bir şey söyledi. Hocaya sordum, güldü.

"Ferdi için 35-40 gibi olağanüstü teklif gelirse oturur konuşuruz"

  • Sezon ortasında çok ilgilenen kulüp vardı, resmi bir teklif yok. Ferdi'nin önümüzdeki sezon bizde kalması şart ama böyle 35-40 gibi olağanüstü bir şey gelirse oturur konuşuruz. Mourinho ismi oyuncularda büyük bir heyecan yarattı. Belki Mourinho'dan dolayı gelmeyecek oyuncuları transfer edebileceğiz. Gitmek isteyenleri tutabileceğiz. Ferdi'nin yüzde 100 takımda kalması için pozisyonumuzu aldık ama dediğim gibi astronomik bir şey gelirse oturup konuşmak durumundayız. Ferdi de 1 yıl daha Fenerbahçe'de seve seve oynar.
  • Alacağımız oyuncular belli. Hatta bazı yöneticilerimiz açıklayalım diyor, 3-5 tane fazla oy alacağız diye bitmemiş bir işi. Kesinlikle olmaz diyorum. Tutamayacağımız sözü vaat olarak vermek istiyoruz.