27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.05.2024 13:10 | Son Güncelleme: 22.05.2024 00:16

Ali Koç'tan güçlü yönetim hamlesi

Ali Koç seçim hazırlıklarına hız verdi. Erol Bilecik, Fethi Pekin ve Sertaç Komsuoğlu ile yola devam kararı alan Koç, listesine Hamdi Akın, Ergun Özen, Acun Ilıcalı, Nezih Barut, Hüseyin Bozkurt ve Nedim Keçeli'yi ekledi. Koç, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile de görüşme halinde
Ali Koç'tan güçlü yönetim hamlesi

Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında deplasmanda Galatasaray'ı 0-1 yenen ve şampiyonluk umudunu son haftaya taşıyan Fenerbahçe'de gözler bir yandan Ali Koç ve Aziz Yıldırım arasındaki başkanlık yarışına çevrildi. 23 Mayıs Perşembe günü 16.00'da adaylık süreciyle ilgili basın toplantısı düzenleyecek Ali Koç'un listesindeki iş insanları ve görev dağılımı da netleşmeye başladı.

Akfen YK Başkanı Hamdi Akın, Ali Koç'un beyin takımında yer almayı kabul etti. Akın basketbol şubesinden sorumlu olacak.  Eski Garanti BBVA Genel Müdürü, Beymen Group Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Özen de yeni yönetim kurulunun öne çıkan isimleri arasında yer alacak. Televizyoncu ve Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı iletişim ve medya işlerinden sorumlu olacak. Yönetim Kurulu'nda olması beklenen Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut ise üye aidatlarındaki problem nedeniyle Sportif AŞ Başkan Vekili olarak görev yapacak.

Ali Koç bugün yönetim kurulunda yer alması için Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile görüştü. 

Medicana Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe Fenerbahçe Koleji sahibi Hüseyin Bozkurt ile Seba İnşaat sahibi Nedim Keçeli de yeni yönetimde önemli görevler üstlenecek. 

Mevcut yönetimden devam edecek isimler

Mevcut yönetimde yer alan Başkan Vekili TÜSİAD eski başkanı Erol Bilecik, Hukuk İşleri sorumlusu Fethi Pekin ve Erkek Basketbol Şubesi sorumlu A. Sertaç Komsuoğlu yeni dönemde de yönetimde yer alacak isimler olacak.

Genel Kurul ne zaman?

Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, 30 - 31 Mayıs 2024 tarihlerinde, saat 10.00’da, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde gerçekleşecek. İlk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamaması durumunda ise Genel Kurul, 8 - 9 Haziran 2024 tarihlerinde aynı yer ve saatte toplanacak. Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri ile Diğer Kurullar için adaylık başvuruları 23 Mayıs 2024, saat 18.00’e kadar yapılacak.

Hamdi Akın kimdir?

1954 yılında İstanbul’da doğan Hamdi Akın, Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Günümüzde faaliyet konusu altyapı ve üstyapı inşaatı, deniz limanı işletmeciliği, deniz ulaşımı, su dağıtım ve atık su hizmetleri, enerji ve gayrimenkul gibi endüstri kollarında faaliyet gösteren bağlı ortaklık ve iştiraklerine yatırım yapmak, idare ve koordinasyonunu sağlamak olan Akfen Holding’i 1976 yılında kurdu.

Akfen Holding’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin yanı sıra Akfen Yenilenebilir Enerji ve Akfen GYO Yönetim Kurulu Başkanlıği ve Mersin Liman İşletmeleri (MIP) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürmektedir. 1997 yılında dünyanın en zorlu sektörlerinden biri olan havacılık sektöründe Türkiye’de ilk büyük kapasiteli havalimanı inşaatı ve operasyonunu yapmak üzere kurduğu TAV markasında 2017 yılına kadar Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.

Özel girişimciliğinin yanı sıra özelleştirme kapsamındaki altyapı, enerji ve yatırım projeleri de gerçekleştiren Akın, iş dünyasındaki dinamizmini ve gayretini birçok dernek, vakıf ve meslek odası gibi gönüllü kuruluşlarda kurucu ve yönetici olarak görev alarak sivil toplum örgütlerine de taşıdı. Hamdi Akın, 2000-2002 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanlığı, 1992-2004 yılları arasında Metal Sanayiciler Sendikası (MESS) Ankara Bölgesi Temsilciler Kurulu Başkanlığı, 1998-2000 yılları arasında Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı, 1995-2001 yılları arasında Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Üyeliği, 2008-2009 yılları arasında Türkiye Sanayici İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Bilgi Toplumu & Yeni Teknolojiler Komisyonu Başkanlığı ve 2011-2018 yılları arasında Deniz Temiz Derneği’nin (TURMEPA) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlendi.

London School of Economics’de Çağdaş Türkiye Araştırmaları Kürsüsü’nün kurucularından olan Akın, 1999 yılından bu yana Türkiye iyi yetişmiş insan kaynağı sağlamak amacıyla kurduğu Türkiye İnsan Kaynakları ve Eğitim Vakfı’nın (TİKAV) Kurucu Üyesi ile Vakfın Onursal Başkanı, Basketbol için Eğitim ve Destek Vakfı (BİDEV) Mütevelli Heyeti Üyesi ve Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Yönetim Kurulu Üyesi unvanlarını taşıyor.

Ergun Özen kimdir?

New York State University Ekonomi Bölümü ve Harvard Business School Üst Düzey Yönetici Programı mezunu olan Ergun Özen, bankacılık kariyerine 1987’de Hazine bölümünde başladı ve 1992 yılında Garanti BBVA’ya katıldı. 

Nisan 2000- Eylül 2015 tarihleri arasında Garanti BBVA Genel Müdürü olarak görev yapan Özen, Mayıs 2003’te Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Beymen Group Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Özen, aynı zamanda Atom Bank Yönetim Kurulu Üyesi’dir.

Nezih Barut kimdir ?

1952 doğumlu olan Nezih Barut, Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş Başkanı olarak görev yapmaktadır. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden 1976 yılında mezun olan Barut, temeli 1912 yılında Abdi İbrahim Bey tarafından atılan Abdi İbrahim İlaç Fabrikası’nda 1976 yılında aktif iş yaşamına başladı. 1981 yılından itibaren Abdi İbrahim İlaç yönetimini devir alan Barut, 30 yılı aşkın sürede Üretim Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük gibi şirketin farklı kademelerinde önemli pozisyonlarda sorumluluklar üstlendi.

Abdi İbrahim İlaç sanayinin kurumsallaşma sürecini başlatan Nezih Barut, Türkiye ilaç endüstrisinin gelişimi yönünde misyon üstlenen İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Diğer üyelikleri arasında; İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Ticaret Odası (ITO), 1907 Fenerbahçe Derneği ve Fenerbahçe Spor Kulübü yer alan Barut, 2008 yılında Danimarka İhracat Birliği tarafından Prens Hendrik Onur Nişanı alan ilk Türk işadamıdır. İngilizce bilen Nezih Barut, evli ve bir erkek çocuk babasıdır. 

Nedim Keçeli Kimdir?

Nedim Keçeli 1 Ocak 1970 senesinde İstanbul'da doğdu. Liseden mezun olduktan sonra üniversite eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi Kimya Fakültesi'nde sürdü. Babası DYP'nin eski İstanbul İl Başkanı Orhan Keçeli'dir. İş yaşamına erken yaşlarda atılan Nedim Keçeli bunun yanı sıra Sarıyer Spor Kulübü başkan vekilliği görevini de yaptı.

Basın ve medyada özel yaşamı ile de gündeme gelen Nedim Keçeli ilk evliliğini Fenerbahçe Kulübü eski başkanı Ali Şen'in kızı Suzan Şen ile gerçekleştirdi. Lakin bu evlilik boşanma ile son bulmuştur. Nedim Keçeli Suzan Şen evliliğinden bir çocukları dünyaya gözlerini açtı. SEBA İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Keçeli ikinci evliliğini ise 4 yıl boyunca birlikte olduğu eski Türkiye güzeli oyuncu ve sunucu Gamze Karaman ile Venedik'te yapılan bir merasimle evlendi.

Hüseyin Bozkurt kimdir?

Medicana Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, 9 Mart 1962 tarihinde İstanbul’da doğdu. Evli ve iki çocuk babasıdır. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunudur.
Meslek yaşamına Diş Hekimi olarak başlayan Medicana Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, 1992 yılında birkaç hekim arkadaşı ile birlikte ilk özel hastanesini kurdu. Hüseyin Bozkurt, ulusal ve uluslararası hastane yatırımları ile Türkiye ve Dünya Sağlık Sektörü’ne istihdam yaratmayı hedef edinen ve sağlık hizmetine ihtiyaç duyan her bir hastaya tedavi olanağı sunma ve destek olma misyonu ile 30 yılı aşkın süredir sektöre yön veren öncü sağlık kuruluşları arasında yer alan Medicana Sağlık Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanıdır.

İnsan hayatına en fazla ve en kalıcı şekilde dokunan Sağlık ve Eğitim alanlarında topluma hizmet etmeyi misyon edinen Medicana Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozkurt, toplumun sağlığını koruma misyonuna ek olarak topluma sağlıklı bireyler yetiştirme ve böylece her anlamda sağlıklı toplumlar yetiştirme vizyonuna hizmet etmek üzere yatırımlar yapmaktadır.

Türkiye’de Modern Bilimler Akademisi “MBA” Okulları çatısı altında anaokulundan liseye kadar binlerce öğrenciye Yenilikçi Eğitim Ekosistemi ile hizmet vermekte olan MBA Okulları’na yatırımları devam emekte olan Hüseyin Bozkurt; yüksek öğrenim alanında da ulusal ve uluslararası platformda gençleri hayata hazırlamak ve meslek sahibi olmalarına destek sağlamak üzere Mühendislik & Mimarlık Fakültesi’nden, Sağlık Bilimleri’ne, Eczacılık Fakültesi’nden İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’ne kadar çok geniş bir yelpazede öğrenim olanağı sunan Fenerbahçe Üniversitesi’ni 2016 yılında kurmuş ve kurulduğu tarihten itibaren Mütevelli Hayat Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Erol Bilecik kimdir?

1987’de İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olarak Türkiye’nin ilk bilgisayar mühendisleri arasında yer almıştır. 1989 yılında İndeks Bilgisayar AŞ’yi kurarak, günümüzde 200’den fazla dünya teknoloji markasının ürünlerini 8.000’den fazla iş ortağı kanalıyla Türkiye’deki bireysel ve kurumsal tüketicilerle buluşturan Index Grup şirketlerinin oluşmasını sağlamıştır. Halen grup bünyesindeki, İndeks Bilgisayar AŞ, Despec AŞ, Datagate AŞ, Artım AŞ, Neteks AŞ, Teklos AŞ ve Homend AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır.

Başkan Vekili ve Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Bilecik, bugün Basın Sözcüsü, Kurumsal İletişim, Finans, Muhasebe, Denetim, Bütçe, Vergi, İK,  FB TV sorumluğunu yürütüyor. 

 

2002-2005 yılları arasında, Türk bilgisayar sektöründeki en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olan TÜBİSAD’ın (Türkiye Bilişim Sanayicileri ve İşadamları Derneği) ve 2010-2014 dönemleri arasında İTÜ Mezunlar Derneği’nin başkanlığını yapmıştır. Eğitim alanına verdiği destekler ve yaptığı katkılar dolayısıyla 15 Temmuz 2010 tarihinde TBMM Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilmiştir.

2016-2018 yılları arasında 1907 FB Derneği Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiş olan Bilecik, halen birçok sivil toplum örgütünün de yönetiminde yer almaktadır. 12 Ocak 2017 tarihinden itibaren sürdürdüğü TÜSİAD’ın (Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini, 20 Şubat 2019 tarihinde gerçekleşen Genel Kurul ile birlikte tamamlamıştır.

Fethi Pekin kimdir? 

Pekin & Pekin Hukuk Bürosu Yönetici ortağı Fethi Pekin, 1993 yılında Boston Üniversitesi’nde Hukuk Eğitimi’ni tamamladıktan sonra (B.A. 1993) ve 1996 yılında İngiltere’de bulunan Buckingham Üniversitesi’nde (LL.B.) eğitimi almıştır. 


 

Fethi Pekin, 1996 yılından bu yana Pekin & Pekin’in Yönetici Ortağı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Bankacılık ve Finans ile Şirketler/Birleşme ve Devralma takımlarındaki çalışmalarıyla birleşme ve devralmalar ile proje finansmanı alanlarında önde gelen bir isim olarak kabul görmüş bulunan Pekin, karmaşık yapıdaki sınır ötesi projeler için hukuki danışmanlık vermektedir. Birleşme ve devralma projelerinin büyük yoğunluk kazanmış bulunduğu 2005-2015 yıllarında, bankacılık ve iletişim sektöründe çeşitli projelerde danışmanlık hizmeti vermiş bulunan Fethi Pekin, çalışmalarını 2007-2015 yıllarında medya, enerji, hizmet ve sağlık sektörlerinde de yoğunlaştırmıştır. 
 
2009-2015 yıllarında yenilenebilir enerji, 1998-2015 yılları arasında ise özelleştirme ve altyapı konuları, yoğunlukla çalışma yaptığı alanlar arasında yer almıştır.  1907 Fenerbahçe Derneği üyesi Fethi Pekin, uzun yıllar Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapmıştır.

A. Sertaç Komsuoğlu kimdir? 

A. Sertaç Komsuoğlu eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde tamamlamıştır. Komsuoğlu, aile şirketi Enerji Petrol Gaz Gazetesi’nde gazeteciliğe başlamıştır. İlk yıllarında muhabir olarak çalışan A. Sertaç Komsuoğlu daha sonra köşe yazarlığı, Yazı İşleri Müdürlüğü ve Genel Yayın Yönetmenliği görevlerinde bulunmuştur. 
 
1997 yılında, gazete merkezini Ankara’dan İstanbul’a taşıyarak Enerji Petrol Gaz’ın yönetiminin başına geçmiştir. Bu tarihten sonra enerji piyasasının gelişimini de dikkate alarak Gas & Power ve Green Power gazetelerini ve petroturk.com dijital platformu da yayın hayatına kazandırmıştır.  Sertaç Komsuoğlu, bu dönem içerisinde İstanbul Matbaacılık A.Ş. ve Enerji Fuarcılık A.Ş. şirketlerini kurarak farklı sektörlere de yatırım yapmıştır. 

Enerji Fuarcılık A.Ş. her yıl düzenlenen, Türkiye’nin en büyük enerji organizasyonu ‘Türkiye Enerji Zirvesi’ ile birlikte Petroleum Istanbul , ISTRADE, Gas & Power Network, Fuar ve Zirve’lerini düzenlemektedir.  
Sertaç Komsuoğlu, 2011 yılında da reklamcılık alanının liderlerinden biri konumuna gelen RM İstanbul A.Ş. şirketini kurmuştur.   2012 yılından bu yana Sarı Lacivert Derneği’nin Başkanlığını yürüten A. Sertaç Komsuoğlu, Fenerbahçe 1907 Derneği Üyesi, Fenerbahçe USA Derneği’nin de Onur Kurulu Üyesidir.