29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Giriş: 12.12.2023 07:58 | Son Güncelleme: 12.12.2023 11:56

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısı dünya basınında

Süper Lig’in 15. haftasında MKE Ankaragücü ve Çaykur Rizespor’un Ankara Eryaman Stadyumu’nda oynadığı maçın bitiş düdüğü ile birlikte ev sahibi takımın başkanı Faruk Koca,müsabakanın hakemi Halil Umut Meler’e saldırdı. Türkiye'nin gündemine oturan olay dünya basınında da ses getirdi
Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısı dünya basınında - Resim: 1

The Guardian, Faruk Koca’nın hakemin yüzüne attığı yumruk sonrası ligin ertelendiğini yazdı. Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saldırıyı kınadığı yer aldı. 37 yaşındaki Meler'in UEFA'nın elit listesinde yer aldığını belirten haberde ayrıca Meler'in daha önce Şampiyonlar Ligi'nde görev yaptığı ve geçen sezon West Ham - AZ Alkmaar karşılaşmasında görev aldığı belirtildi. 

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısı dünya basınında - Resim: 2

The Athletic, Ankaragücü Başkanı’nın Süper Lig maçının ardından hakemi yumrukladığını yazdı. Meler hakkında ‘Türkiye’nin en iyi hakemlerinden biri’ ifadelerinin kullanıldığı haberde Galatasaray’ın "Bu gece, Türk futbolunun tüm paydaşları için yaptıklarını gözden geçirme ve düşünme vaktidir” açıklamasına yer verildi.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısı dünya basınında - Resim: 3

Tuttosport/ İtalya: FIFA kokartlı uluslararası hakem Halil Umut Meler, Rizespor maçının sonunda Ankaragücü'nün bir numarası Faruk Koca'nın saldırısına uğradı. Hakem, kulüp başkanı tarafından yumruklandı ve tekmelendi.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısı dünya basınında - Resim: 4


İngiliz Daily Star gazetesi, haberinde sosyal medyadaki bazı futbolseverlerin görüşlerine yer verdi. Bu yorumlardan birisinde, "Türk futbolunun en karanlık gecesi" denirken, bir diğerinde ise "Korkunç. Kulüp ligden atılmalı" görüşü yer aldı.