26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Giriş: 19.12.2022 12:53 | Son Güncelleme: 19.12.2022 14:18

Arjantin’in Dünya Kupası zaferi manşetlerde: Messi artık zirvede

Arjantin’in Fransa’yı normal süresi 2-2, uzatmalarda 3-3 biten maçta penaltılarla 4-2 yenerek 1986’dan sonra ilk kez Dünya Kupası’nı kazanması geniş yankı buldu. İşte uluslararası gazetelerin Arjantin ve Messi manşetleri
Arjantin’in Dünya Kupası zaferi manşetlerde: Messi artık zirvede - Resim: 1

The New York Times Dünya Kupası zaferini Messi'nin büyüsü Arjantin'in ızdırabını bitirdi başlığıyla okuyucularına duyurdu:  35 yaşında, Lionel Messi sonunda Dünya Kupası'sını kaldırdı. Fransa'ya karşı attığı iki gol, Arjantin'in 36 yıllık bekleyişine son vermesine yardımcı oldu.

Arjantin’in Dünya Kupası zaferi manşetlerde: Messi artık zirvede - Resim: 2


Financial Times, Arjantin’in son şampiyon Fransa’yı devirmesini kaleme alırken, Katar’daki insan hakları ihlalleri, stadyum inşaatlarında göçmen işçilerin ölmesi, LGBTİ+ hakları gibi turnuva öncesinde büyük tartışmaların yaşandığı konu başlıklarını tekrar gündeme getiriyor. “Messi’nin tacı” diyerek de yıldız futbolcunun rekorlarından söz ediliyor.

Arjantin’in Dünya Kupası zaferi manşetlerde: Messi artık zirvede - Resim: 3

Guardian gazetesi de birinci sayfasındaki haberde tıpkı Financial Times gibi Katar’la ilgili tartışmalara yer veriyor. Maçın ise bugüne oynanmış en iyi final olduğunu söylüyor.

Arjantin’in Dünya Kupası zaferi manşetlerde: Messi artık zirvede - Resim: 4

Dünya Kupası'nı kazanan Arjantin'in bu başarısı, İtalyan basınında geniş şekilde yer aldı. La Gazzetta dello Sport, Messi, Tanrı'nın ayağı manşetini atarken, Arjantin'in tüm zamanların en iyi finalinden Dünya Şampiyonu olarak çıktığını yazdı.

Gazetenin final maçına ilişkin haberinde "İnanılmaz bir maç. Leo (Messi) kariyerinde eksik olan kupayı tamamlayarak Maradona'ya ulaşıyor. Leo kariyerini mükemmel şekilde tamamladı. 36 yıl önce Maradona'nın yaptığı gibi halkına Dünya Şampiyonluğunu getirdi" ifadelerini kullandı. Fransa'nın teknik direktör Didier Deschamps'ın oyuna gençleri almasıyla 2-0'dan döndüğü, ancak penaltılarda yıkıldığı belirtildi.