05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.04.2024 20:09 | Son Güncelleme: 25.04.2024 20:35

Avrupa futbolunda ilk: İsveç'te kulüpler karşı çıktı, VAR rafa kaldırıldı

İsveç Futbol Federasyonu, çok sayıda kulübün karşı çıkması nedeniyle İsveç Birinci Futbol Ligi Allsvenskan'da Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasının rafa kaldırıldığını açıkladı
Avrupa futbolunda ilk: İsveç'te kulüpler karşı çıktı, VAR rafa kaldırıldı

İsveç Futbol Federasyonu, Video Yardımcı Hakem (VAR) teknolojisinin, İsveç Birinci Futbol Ligi Allsvenskan'da kullanılmayacağını duyurdu. İsveç Futbol Federasyonu Başkanı Fredrik Reinfeldt, en az 18 kulübün VAR uygulamasına karşı çıktığını belirterek, "Buna saygı duyuyoruz. Bu nedenle bir önceki temsilciler kurulu toplantısına VAR ile ilgili herhangi bir teklif sunmadık ve gelecekte de bunu öngörmüyorum" dedi. Reinfeldt ayrıca UEFA'nın İsveç Futbol Federasyonu'nu VAR'ı uygulamaya zorlamayacağını söyledi. 

Bu kararla Allsvenskan, Avrupa'nın en iyi 30 ligi arasında VAR'ın reddedildiği ilk lig oldu. Federasyon Başkanı Reinfeldt, VAR'ın Allsvenskan'da uygulanması gerektiğini savunuyor ve teknolojiyi İsveç futbolunun 'geleceği' olarak tanımlıyordu. Reinfeldt geçen yıl bu konuda yaptığı açıklamalar nedeniyle taraftarlar ve kulüplerin ağır eleştirilere maruz kalmış, Stockholm merkezli kulüp Hammarby federasyon başkanının görevden alınmasını istemişti.