08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.10.2022 13:06 | Son Güncelleme: 17.10.2022 16:09

Barcelona, Real Madrid maçına ‘Drake 50’ yazan formalarla çıktı

Bir dönem formasına reklam almamasıyla bilinen Barcelona Real Madrid derbisinde, sponsorluk anlaşması gereği arkasında ‘Drake 50’ yazan, ön yüzünde ise Spotify logosu bulunan özel tasarım formalar giydi. Barcelona'nın maçı yenilgiyle kapatmasına, bazı taraftarlar 'Drake'in laneti' yorumu yaptı
Barcelona, Real Madrid maçına ‘Drake 50’ yazan formalarla çıktı

Dün oynanan İspanya La Liga’da oynanan Real Madrid-Barcelona derbisinde Barça ekibi, Spotify ile yaptığı sponsorluk anlaşması gereği El Clasio’ya, üzerinde şarkıcı Drake’in logosunun bulunduğu formalarla çıktı. Ayrıca Barcelonalı futbolcular El Clasico için yapılacak olan antrenmanlarda formanın arka yüzünde, şarkıcının Spotify’da 50 milyar dinlenmeye ulaşmasının onuruna ‘Drake 50’ yazan, ön yüzünde ise Spotify logosu bulunan özel tasarımları giydi. Formasında sponsorluk anlaşması bulundurmayan Barcelona, önce UNICEF’e bir ücret ödedikleri göğüs sponsorluğu anlaşması ile formasında logo bulundurmaya başladı. Ardından da pandemi sonrası yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Camp Nou’nun isim hakkını Spotify’a satmış ve formasının göğüs bölgesine de müzik platformunun adını koymuştu.

Drake'in laneti 

Bazı taraftarlar Barcelona'nın yenilgisini 'Drake'in laneti' olarak yorumlasa da Drake, konuyla ilgili olarak sosyal medyadan yaptığı açıklamada bunun bir onur olduğunu ifade ederek, “Gerçek gibi gelmiyor ama gerçek” dedi.

"Tarihimizde ilk kez"

Barcelona’nın pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Juli Guiu ise, “Tarihimizde ilk kez, formanın ön yüzünde ana ortağımızın adını, Drake gibi uluslararası üne sahip bir sanatçı ile değiştiriyoruz. Bu girişim bizi dünya çapında yeni kitlelere ulaştırırken, taraftarlarımıza daha da yakınlaşmamızı sağlayan deneyimler sunabilecek benzersiz bir platform olma potansiyelimizi gösteriyor” diye konuştu. 

Mağlubiyet Drake'e 52 milyon lira kaybettirdi 

Öte yandan rapçi Drake Premier Lig ve La Liga ekiplerinin maçlarına bahis oynamış, Real Madrid, Barcelona maçı için de Barcelona galibiyetine 833.333 Kanada doları (11 milyon 214 bin TL) yatırmıştı. Drake, Katalan devinin mağlubiyetiyle 3.9 milyon Kanada doları (52 milyon 500 bin TL) kazanma şansını da kaybetti. 

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 9. haftasında Real Madrid, sahasında Barcelona'yı 3-1 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturdu. Ligde ilk yenilgisini yaşayan Barcelona ise 22 puanla ikinciliğe geriledi. İspanyol basını, La Liga'da bu sezon transfere en çok parayı harcayan Katalan kulübünün (153 milyon euro) yeni bir krize sürüklendiğini iddia etti.