05 Ekim 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.06.2024 17:50 | Son Güncelleme: 25.06.2024 23:23

Beşiktaş'ın yeni transferi Rafa Silva İstanbul'da

Beşiktaş'ın anlaşmaya vardığı Portekizli hücum oyuncusu Rafa Silva İstanbul'a geldi. Havalimanında çok sayıda taraftarın karşıladığı 31 yaşındaki futbolcu, "Burada olmak benim için çok önemli. Taraftarlarımızla beraber zaferler kazanmak için buradayım" dedi
Beşiktaş'ın yeni transferi Rafa Silva İstanbul'da

Beşiktaş'ın transfer görüşmelerinde bulunduğu Portekizli futbolcu Rafa Silva, İstanbul'a geldi. Siyah-beyazlı kulüple transfer görüşmeleri yapmak için ikinci başkan Hüseyin Yücel ve yönetim kurulu üyesi Feyyaz Uçar ile birlikte Portekiz'den özel uçakla Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'ne gelen 31 yaşındaki oyuncuyu, çok sayıda taraftar karşıladı.

Beşiktaş forması giyerek havalimanından çıkan Rafa Silva, Feyyaz Uçar ve Hüseyin Yücel'le birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Zaferler kazanmak için buradayım"

Taraftarlara kendisini karşıladıkları için teşekkür eden Portekizli futbolcu, "Burada olmak benim için çok önemli. Sayın başkan yardımcımıza çok teşekkür ediyorum, bana güvendi. Taraftarlarımızla beraber zaferler kazanmak için buradayım" açıklamasını yaptı.

Yücel: Hep beraber burada daha çok buluşacağız

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Feyyaz Uçar, Portekiz'in yıldız isimlerinden Rafa Silva'yı uzun süren görüşmelerin ardından İstanbul'a getirdiklerinin altını çizerken, Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Hüseyin Yücel ise transferlerin devam edeceğine dikkati çekerek, "Hayırlı olsun. Bugünler daha kötü günlerimiz, daha iyi günler göreceğiz. Hep beraber burada daha çok buluşacağız inşallah" ifadelerini kullandı. Açıklamaların ardından taraftarlarla bir araya gelen Rafa Silva, daha sonra kendisini bekleyen araca binerek alandan ayrıldı.

Rafa Silva kimdir?

17 Mayıs 1993'te doğan Rafa Silva futbola Povoense'de başladı, ardından Alverca'nın altyapısına transfer oldu. Bir sonraki durağı Feirense olan Portekizli oyuncu, burada gösterdiği performansla ülkenin önemli kulüplerinden Braga'ya imza attı. Rafa Silva, Braga'da geçirdiği 3 sezonun ardından 2016-2017 sezonunda 16 milyon euro bonservis bedeliyle Benfica'ya transfer oldu. 

Benfica formasıyla 326 maçta 94 gol ve 79 asistlik performans gösteren Rafa Silva, 2023/24 sezonunda ise 52 karşılaşmada 22 gol ve 15 asiste imza attı. Portekizli futbolcu kariyerinde Avrupa Şampiyonası, UEFA Uluslar Ligi, 3 Portekiz Ligi Şampiyonluğu, 2 Portekiz Kupası, 2 Portekiz Süper Kupası kazandı. Portekiz milli takımıyla 25 maçta 800 dakika süre alan oyuncu 4 asist yaparken gol katkısı veremedi.

Kaynak: AA