28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.03.2024 18:39 | Son Güncelleme: 20.03.2024 19:08

Beşiktaş'tan AK Parti'nin Trabzon adayı Genç'e tepki: Hukuki yollara başvuracağız

Beşiktaş Kulübü, AK Parti'nin Trabzon adayı Ahmet Metin Genç'in siyah-beyazlı kulüp ve Fenerbahçe için sarf ettiği "UEFA'nın sitesinde şikeci kulüp olarak yer alıyorlar" ifadesiyle ilgili yargıya başvuracağını duyurdu
Beşiktaş'tan AK Parti'nin Trabzon adayı Genç'e tepki: Hukuki yollara başvuracağız

Beşiktaş Kulübü, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç'in siyah-beyazlı kulüp ve Fenerbahçe hakkındaki ifadelerinin suç unsuru taşıdığını belirterek yargıya başvuracağını açıkladı. Trabzonspor Kulübü'nün, Fenerbahçe maçında çıkan olaylara ilişkin düzenlediği basın toplantısında konuşan Genç, "UEFA'nın sitesinde hala Fenerbahçe ve Beşiktaş şikeci kulüp olarak güncel bir şekilde duruyorken fütursuzca, utanmadan 2011'in Süper Kupa finalini oynamaya kalkıyorsunuz. Siz bizim aklımızla dalga mı geçiyorsunuz?" demişti. 

Genç'in bu ifadeleri üzerine siyah-beyazlı kulüp yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Siyasi ikballeri doğrultusunda kulübümüzü tehlikeli polemiklere çekmeye çalışanlara bu fırsatı tanımayacağız. Kulübümüzle ilgili yapılan isnadın hiçbir maddi ve hukuki dayanağı yoktur. Önemine binaen belirtmek isteriz ki bu söyleme sebebiyet verenler yapmış oldukları kumpasın bedelini yüce Türk yargısı önünde sanık sıfatıyla yargılanmak suretiyle ödemektedirler. Bu yargılama neticesinde alacakları cezalarla şanlı tarihimizi lekelemek isteyenleri kamuoyu, tüm çıplaklığı ile öğrenecektir" ifadeleri yer aldı. 

"2011 Süper Kupa final maçını oynamak Beşiktaş’ın hakkı"

Siyah-beyazlı kulübü siyasete alet ederek isnatta bulunulmasının suç olduğu savunulan açıklamada, "Bu haksız ve hukuka aykırı isnatlar sebebiyle her türlü hukuki ve cezai yollara başvurulacaktır. Bir kez daha belirtmek isteriz ki, yıllardır beklediğimiz 2010-2011 Sezonu Süper Kupa final maçını oynamak Beşiktaş’ın hakkıdır. Herkes bilmelidir ki, o kupayı almak için sahaya çıkıp her zaman olduğu gibi şerefimizle mücadele vereceğiz" denildi.