08 Temmuz 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Giriş: 03.07.2024 11:00 | Son Güncelleme: 03.07.2024 12:02

Bizim Çocuklar tarihi galibiyet sonrası konuştu: Hedefimiz final inşallah

EURO 2024'te Avusturya'yı 2-1 yenen A Milli Takım, 2000 ve 2008 yıllarından sonra tarihinde 3. kez Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale kaldı. Tarihi başarı sonrası Bizim Çocuklar çıtayı yukarı çıkardı: Hedefimiz final inşallah
Bizim Çocuklar tarihi galibiyet sonrası konuştu: Hedefimiz final inşallah - Resim: 1

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda A Milli Futbol Takımı, Leipzig Stadyumu'nda Avusturya ile karşı karşıya geldi. Müsabakadan 2-1 galip ayrılan milliler adını bir üst tura yazdırdı. Ay-yıldızlılar bu sonuçla Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 3. kez çeyrek finale kalma başarısı gösterdi. Bizim Çocuklar tarihi maç sonrası duygularını ve yeni hedefi paylaştı.

Bizim Çocuklar tarihi galibiyet sonrası konuştu: Hedefimiz final inşallah - Resim: 2

Ferdi Kadıoğlu  6-1'lik maçın rövanşını aldıklarını söyleyerek, "İnanılmaz mutluyum. Çok azimle mücadele ettik ve çeyrek finale çıkmayı hak ettik. 6-1'in rövanşıydı. Sonuna kadar gitmek istiyoruz" dedi. "Mert Günok'un kurtarışı harikaydı. Bütün takım harikaydı. Çeyrek finali çıkmayı hak ettik. İnanılmaz bir maçtı. Çok mutluyum.6-1 kaybetmiştik onlara hazırlık maçında. Bizim için büyük bir rövanştı. Gidebildiğimiz kadar gitmek istediğimizi söyledik kendi aramızda. Devre arasında da değerlendirmelerde bulunduk. Hollanda maçı da benim için çok özel olacak. Orada doğdum ve büyüdüm ama onları yenmeyi istiyoruz'' şeklinde konuştu.

Bizim Çocuklar tarihi galibiyet sonrası konuştu: Hedefimiz final inşallah - Resim: 3

Hakan Çalhanoğlu "Dışarıdan bakınca insan bir şey yapamıyor. Kötü bir durum. Oynayınca daha rahat oluyor insan" dedi. Maç hakkında ise "Takım arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Hepsi yüreğiyle oynadı. Mert Ağabey'in kurtarışı, Merih'in güzel golleri oldu. Hamburg'tan sonra bizim bir hesabımız var demiştik. Maça çok iyi hazırlanmıştık" şeklinde konuştu. Hedeflerinin final olduğunu belirten Hakan, "Takımın havası çok güzel. Üzerine koyarak gidiyoruz, inşallah böyle devam eder. Önümüzdeki rakip güçlü, hedefimiz final. İnşallah aynı mutluluğu yine yaşatırız" ifadelerini kullandı.

Bizim Çocuklar tarihi galibiyet sonrası konuştu: Hedefimiz final inşallah - Resim: 4

Avusturya'ya karşı takımımızın iki golünü atan Merih Demiral "Ne Mutlu Türk'üm Diyene! Taraftarımız inanılmaz bir atmosfer yaşattı. Çok gururluyum Türk olduğum için. Bütün taraftarımıza teşekkür ediyorum.'' dedi. Maçın oyuncusu seçilen yıldız oyuncumuz, ''Maçın oyuncusu ödülünü bütün takım için alıyorum. bunun devamı gelecek'' ifadelerini kullandı. Mert Günok'un son dakikada kurtardığı topla ilgili de konuşan Merih, ''Mert Abi muhteşem top çıkardı. Bütün arkadaşlarıma helal olsun" cümlelerini kullandı.