30 Haziran 2024, Pazar Gazete Oksijen
Giriş: 27.06.2024 10:19 | Son Güncelleme: 27.06.2024 10:37

Bizim Çocuklar'ın zaferi dünya basınında: Görev tamamlandı!

Bizim Çocuklar EURO 2024 F Grubu'ndaki son maçında Çekya'yı 2-1 mağlup ederek Son 16 Turu'na yükselen en genç takım oldu. A Milli Takım'ımızın tarihi zaferi sonrası gergin geçen maç, dış basında da büyük dikkat çekti
Bizim Çocuklar'ın zaferi dünya basınında: Görev tamamlandı! - Resim: 1

BBC Sport

 Türkiye, Çekleri yenerek kart rekoru kırdı!

İngilere'nin önemli basın kuruluşlarından olan BBC Sport maçı görülen kartlar üzeriden görerek, "Türkiye, Çek Cumhuriyeti'ni zorlu bir grup maçında Cenk Tosun'un uzatma dakikalarında attığı golle mağlup ederek son 16 turunda Avusturya ile eşleşti" dedi.

Bizim Çocuklar'ın zaferi dünya basınında: Görev tamamlandı! - Resim: 2

Kicker

 Bir kart festivali: Çalhanoğlu Son 16'da eksik değil

Turnuvanın ev sahibi Almanya da zafere kartlar ve Hakan Çalhanoğlu üzerinden dikkat çekti ve "Türkiye adeta coşku içinde. Çek Cumhuriyeti'ne karşı elde edilen 2-1'lik galibiyetle Milli Takım, 2008'den bu yana ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda son 16 turuna yükseldi" sözlerine yer verdi.

Bizim Çocuklar'ın zaferi dünya basınında: Görev tamamlandı! - Resim: 3

La Gazzetta dello Sport
Görev tamamlandı! Montella yönetimindeki Türkiye, Inter'in yıldızı Çalhanoğlu'nun da gol attığı yüksek tansiyonlu maçta Çekleri turnuva dışına iterek son 16 biletini kaptı.

Bizim Çocuklar'ın zaferi dünya basınında: Görev tamamlandı! - Resim: 4


Maxifoot Türkler son 16'ları görecek!

Maçı Arda Güler üzerinden gören Maxifoot, "Türkiye, Euro'da son 16'ya çıkacak! Bu Çarşamba akşamı Arda Güler'in takım arkadaşları Çek Cumhuriyeti'ni (1-2) yenerek F Grubu'nda 2. oldu. Ancak hiçbir şey basit değildi." sözlerine yer verdi ve sahada yer alan oyuncuları puanladı.