08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.05.2024 15:06 | Son Güncelleme: 29.05.2024 15:16

Bournemouth, Enes Ünal ile 4 yıllık sözleşme imzaladı

Bournemouth, geçen sezonun devre arasında Getafe'den kiraladığı Enes Ünal'ın 16.47 milyon Euro olan satın alma opsiyonunu kullandı. İngiltere Premier Lig ekibi 27 yaşındaki milli futbolcu ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.
Bournemouth, Enes Ünal ile 4 yıllık sözleşme imzaladı

İngiltere Premier Lig ekibi Bournemouth,  İspanya'nın Getafe takımından geçen sezon kiralanan Enes Ünal'ın zorunla satın alma opsiyonunun kullanıldığı ve kendisiyle 4 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. 

"Performansla bizi çok etkiledi"

Bournemouth İcra Kurulu Başkanı Neill Blake, "Enes, bizimle olduğu dönemde gösterdiği performansla bizi çok etkiledi. Premier Lig'de başarılı olma arzusu başından beri açıkça görülüyor. Buradaki oyuncu kadrosuna harika bir katkı sağladı ve onun uzun süreli bir sözleşmeyle aramıza katılacağını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

"Önümüzdeki yıllar için heyecanlıyım"

Bournemouth'a imza attığı mutlu olduğunu belirten Enes Ünal ise "Premier Lig'de kondisyonumu geri kazanırken kendimi test etmekten keyif aldım ve şimdi önümüzdeki yıllar için gerçekten heyecanlıyım. Buradaki proje, ocak ayında parçası olmayı çok istediğim bir projeydi ve birlikte daha da gelişmek için büyük bir potansiyele sahip olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

 

Forvette oynayan 27 yaşındaki futbolcu, Bursaspor'daki (2013-2015) kariyerinin ardından Manchester City tarafından transfer edilmesine rağmen bu takımda şans bulamadı ve Belçika'nın Genk, Hollanda'nın Breda ile Twente takımlarında kiralık olarak oynadı. Daha sonra bonservisiyle İspanya'nın Villarreal ekibine geçen Enes, sonraki sezonlarda Levante ve Valladolid'e kiralandı.

2020'de Getafe'ye transfer olan Enes, Mayıs 2023'te sağ diz çapraz bağlarından ameliyat olduktan sonra yaklaşık 7 ay sahalardan uzak kalmıştı.

Geçen şubat ayında İngiliz kulübüne zorunlu satın alma opsiyonuyla kiralanan milli futbolcu, Bournemouth formasıyla Premier Lig'de bu sezon 16 maçta 2 gol attı.