02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.11.2023 09:44 | Son Güncelleme: 22.11.2023 11:07

Brezilya-Arjantin maçında tribünler ve saha karıştı: Taraftarlar yaralandı, Messi takımı geri çekti

2026 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde karşılaşan Brezilya-Arjantin maçında daha başlama düdüğü çalmadan olay çıktı. Brezilya polisi Arjantinli taraftarları coplarken, Kaptan Messi takımı sahadan çekti. Geçte olsa başlayan maçta, gerginlik sahada da devam etti. İşte yaşananlar
Brezilya-Arjantin maçında tribünler ve saha karıştı: Taraftarlar yaralandı, Messi takımı geri çekti

Brezilya-Arjantin milli takımları arasındaki maç çıkan olaylar nedeniyle geç başladı. 2026 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri için oynanan karşılaşma daha başlamadan Brezilya polisi Arjantinli taraftarların bulunduğu bölüme girdi ve taraftarları jopladı. Sportmenliğe aykırı birçok görüntü ve olayın yaşandığı karşılaşma geç de olsa başladı ancak bu sefer de gerginlik sahaya yansıdı. İki takımında 10 numarası olan Messi ve Rodrygo arasında tartışma yaşandı. İşte maçta yaşananlara dair her şey:

Maracana Stadı'nda maç, iki ülkeyi destekleyen taraftarların milli marşlar okunurken kavga etmeye başlaması üzerine yarım saat geç başladı. Brezilya polisi Arjantinli taraftarların bulunduğu bölüme girdi ve taraftarları joplamaya başladı. 

Arjantinli kaleci Martinez, polise müdahale etmeye çalıştı

Emiliano Martinez’in, Arjantinli taraftarlara jopla saldıran Brezilyalı bir polisin elinden jopunu almaya çalışması esnasında kaydedilen görüntü ise ikonik bir an olarak tarihe geçti.

Arjantin Milli Takımı kalecisi Emiliano Martinez'in Arjantinli taraftarlara müdahale eden polisleri durdurmaya çalıştığı arbede devam ederken, takım kaptanı Lionel Messi arkadaşlarıyla birlikte soyunma odasına gitti. Arjantin'in 22 dakika sonra sahaya geri dönmesiyle başlama vuruşu yapıldı.

Messi ile Rodrygo arasında gerginlik 

Bu arada Messi ile Rodrygo arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Rodrygo: "Niye soyunma odasına gittiniz? Korkaklar" ifadesini kullanırken, Messi: "Biz Dünya Şampiyonuyuz. Neden korkalım? Ağzından çıkan kelimelere dikkat et" şeklinde bir cevap verdi.

Messi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu takım tarih yazmaya devam ediyor. Maracana'da büyük bir zafer kazandık ancak bu zafer Brezilya'da Arjantin taraftarlarının bir kez daha baskı altına alınmasıyla hatırlanacak. Bu çılgınlık tolere edilemez ve artık sona ermeli" ifadelerini kullandı.

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Leo Messi (@leomessi)'in paylaştığı bir gönderi

Dünya Kupası elemelerinde sahasında ilk yenilgi

Bugünü kadar sahasında oynadığı Dünya Kupası eleme maçlarında 51 galibiyet, 13 beraberlik elde eden Brezilya, ilk kez mağlup oldu. Arjantin bu galibiyetin ardından grupta 15 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Brezilya ise 7 puanla 6. sırada yer alıyor.