16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.08.2023 17:50 | Son Güncelleme: 29.08.2023 18:42

Çeşme rüzgarı esti, 38 tekne kupa için yarıştı

Bu yıl yedinci kez gerçekleştirilen Arkas Aegean Link Regatta’nın ve 100. Yıl Cumhuriyet Kupası Yarışı’nın kazananı Borusan Racing Çılgın Sigma oldu
Çeşme rüzgarı esti, 38 tekne kupa için yarıştı

Geçen hafta sonu rüzgar ve yat meraklıları Çeşme’nin geleneksel ve uluslararası yarışı Arkas Aegean Link Regatta için bir araya geldiler. Yedinci kez düzenlenen yarış Arkas’ın desetiğiyle Türkiye Yelken Federasyonu, EAYK (Ege Açık Deniz Yat Kulübü) ve Çeşme Marina’nın katkılarıyla yapıldı. Bu yılki yarışın bir önemi daha vardı: Arkas Aegean Link Regatta aynı zamanda Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Yelken Ligi’nin de son ayağını oluşturdu. Yarışa ilk kez eklenen J70 sınıfı yarışları da renk kattı.

38 tekne ve 400’ün üzerinde sporcu 22 Ağustos’ta Çeşme Marina tarafından Yacht Club’ta gerçekleştirilen açılışta bir araya gelip ertesi gün, 23 Ağustos - Dünya Rüzgar Gibi Esme Günü’nde (Ride Like the Wind Day) denize açıldılar. Yarışın ikinci gününde gerçekleştirilen 100. Yıl Cumhuriyet Kupası Yarışı’nın Borusan Racing Çılgın Sigma takımı oldu.

Üçüncü gün ise, yarışa eklenen yeni sınıf J70’ler sulara açıldı. Yelkene yeni başlayan ya da amatör/profesyonel yelken sporcuların kolayca kullanabilmesine olanak sağlayan bu tekneler yarışlar, eğitimler ve günlük geziler için oldukça elverişli özelliklere sahip. İşte üçüncü gün Arkas’ın yeni J70 tekneleri Athos, Porthos, Aramis ve D'artagnan ile dörder kişilik takımlar halinde yarışan yelkenciler 15-20 dakikalık parkurlar halinde gerçekleştirilen şamandıra yarışlarında mücadele etti. Seyirciler bu mücadeleyi Dilaila Beach Club önünden izleyebildiler. Akşam ise yelkenciler, Evrim Özkaynak ve Grubu konserinde günün yorgunluğunu attılar. Gün birincilerine seramik sanatçısı Verda Sipahi tarafından özel olarak üretilen kupaları bu eğlenceli ortamda verildi.

Geçen beş günde sekiz IRC kategorisi ve üç destek sınıfı toplam altı yarışta mücadele verdi. Genel klasmanda birincilik kupasını Borusan Racing Çılgın Sigma alırken ikinci Blue Moon ve üçüncü Anything Dere Construction oldu.

Yarışın en güzel gecesi Yuzu Beach’te düzenlenen ödül töreni ve sonrasında başlayan partiydi. Tören Çeşme Belediye Başkanı Ekrem, TYF Başkanı Özlem Durak, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas ve EAYK Başkanı Akif Sezer, Çeşme Marina Genel Müdürü Toker Gürer’in konuşmalarıyla başladı. Ardından Yat Ligi’nin şampiyonları açıklandı. Ligin şampiyonu Borusan Çılgın Sigma, ikincisi Blue Moon ve üçüncüsü Beymetal Team Linea Rossa oldu. Ödüllerin sahiplerini bulmasının ardından sporcular İskender Paydaş ve Orkestrasının canlı performansıyla beş günün yorgunluğunu çıkardılar.

Arkas Aegean Link Regatta’yı kazanan tekne Borusan Çılgın Sigma dev kupanın bir yıllığına sahibi oldu. Bir yıl sonraki yarışta kupa yeni şampiyona verilecek. Yarışı üst üste beş yıl kazanan tekne ise kupanın daimi sahibi olacak.