20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 29.04.2022 18:00 | Son Güncelleme: 29.04.2022 18:16

Chelsea’yi satın almaya en yakın isim belli oldu

Rus oligark Roman Abramovich'in yaptırım listesine alınmasıyla satışa çıkan Chelsea Futbol Kulübü, yeni sahibine kavuşmak üzere. Todd Boehly İngiliz kulübünün yeni patronu olmaya çok yakın
Chelsea’yi satın almaya en yakın isim belli oldu

Birleşik Krallık tarafından uygulanan ambargo nedeniyle sahibi olduğu Chelsea Kulübü’nü satmaya karar veren Roman Abramovich’in yerini alacak isim kesinlik kazanmak üzere. The Wall Street Journal’in haberine göre, Los Angeles Dodgers Amerikan futbolu kulübünün ortaklarından Todd Boehly’nin liderlik ettiği yatırımcı grubu, Chelsea satışında son pazarlık için yetkililerle birebir görüşmelere başladı.

Boehly ile nihai pazarlığa geçildiği bilgisi, Chelsea satışında son aşamaya gelen diğer iki yatırımcıya da haber verildi. Bu iki grup; Bain Capital eş başkanı ve NBA’deki Boston Celtics’in ortaklarından Stephen Pagliuca ile yine NBA’den Philadelphia 76ers’in ortakları Josh Harris ve David Blitzer.


3 milyar sterlin civarında gerçekleşmesi beklenen satışla birlikte, Rus oligark Roman Abramovich’in Chelsea’deki 20 yıllık patronluğu da sona erecek.

Todd Boehly, 2012’de Los Angeles Dodgers’i o dönem için rekor olan 2 milyar 150 milyon dolara satın alan yatırımcı grubunun içinde bulunuyor. Boehly 2019’da Chelsea’yi satın almak için Abramovich’le gürüşmüş, ancak teklif ettiği bedel Rus oligarkın istediği 3 milyar sterlinin altında kaldığı için satış gerçekleşmemişti.