05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.08.2023 19:20 | Son Güncelleme: 30.08.2023 23:15

'Çifte Zafer Bayramı' heyecanı: Filenin Sultanları Polonya'yı yenerek yarı finale kaldı

Tüm Türkiye 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı büyük bir coşkuyla kutlarken Filenin Sultanları bayram sevincimizi ikiye katladı. Polonya'ya karşı mücalede eden A Milli Kadın Voleybol Takımı Polonya'yı yenerek yarı finale yükselme başarısı gösterdi
'Çifte Zafer Bayramı' heyecanı: Filenin Sultanları Polonya'yı yenerek yarı finale kaldı

2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda son 16 turunda Belçika’yı 3-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdıran A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Polonya ile yarı final mücadelesi verdi. Organizasyonda Almanya’da C Grubu’nda oynadığı 5 karşılaşmayı da kazanarak adını son 16 turuna yazdıran, Belçika engelini aşarak 6'da 6 yapan Ay-Yıldızlılar, Polonya'ya da şans tanımadı.

1. Set Sonucu: Türkiye 25-23 polonya
2. Set Sonucu: Türkiye 25-22 polonya
3. Set Sonucu: Türkiye 25-18 polonya

13 maçlık galibiyet serisi

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Palais 12’de oynanan mücadeleyi 3-0 kazanan Daniele Santarelli yönetimindeki Ay Yıldızlılar, adını yarı finale yazdırdı. 13 maçlık galibiyet serisi yakalayan Milliler, ayrıca Avrupa Şampiyonası'nda üst üste 5. kez yarı finale yükseldi.

Yarı finalde rakip İtalya

Çeyrek finalde Polonya'ya set vermeyen Filenin Sultanları, yarı finalde İtalya ile karşılaşacak. Brüksel, 1 Eylül Cuma günü oynanacak yarı final ve 3 Eylül Pazar günü yapılacak final karşılaşmalarında da ev sahibi olacak.

Sırbistan, Çekya'yı 24-26, 25-17, 25-11 ve 25-14'lük setlerle 3-1 yenerek yarı finale çıktı ve Hollanda'nın rakibi oldu. Yarı final maçları 1 Eylül Cuma günü, üçüncülük ve final karşılaşmaları ise 3 Eylül Pazar günü oynanacak.

Şampiyonada 1 Eylül Cuma günü oynanacak yarı final maçlarının TSİ programı şöyle:

18.00 Türkiye-İtalya
21.30 Sırbistan-Hollanda

Yolun sonunda kupa bizim olacak

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda çift mutluluk yaşadıklarını dile getirerek, "Bize bu mutluluğu yaşattıkları için emeği geçen herkesi kutluyorum. Bizleri burada yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Yolun sonunda kupa bizim olacak, biz bunun için geldik. Olmayan bir tek altınımız var, onu da alacağız" diye konuştu.

Polonya'nın FIVB Milletler Ligi'nde grup aşamasını birinci bitirdiğini hatırlatan Üstündağ, "Polonya güçlü bir takımdı. Bu maçın telafisi yoktu. Şimdi geldiğimiz noktada madalya şansımız var. İtalya son Avrupa şampiyonu. ABD olimpiyat şampiyonuydu, yendik. Şimdi de son Avrupa şampiyonunu yenmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Santarelli: Türk halkı için oynayın

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Santarelli, Türkiye'ye güzel bir hediye verdiklerini ama işlerinin daha bitmediğini söyledi. Milli takımın tecrübeli başantrenörü, şunları kaydetti: "Maçta zorlandığımız anlar oldu ama böyle bir maça ihtiyacımız vardı. Şimdi motivasyonumuz çok daha yüksek. Şampiyonada sonuna kadar gitmek istiyoruz. Bugün Türkiye için önemli bir gün. Bugün de kazanmak bizim için önemli bir motivasyon kaynağı oldu. Maçtan önce takıma, 'Bugün Türk halkı için oynayın çünkü onların bizimle gurur duymasını istiyorum' dedim. Bugün Türk halkına güzel bir hediye verdiğimizi düşünüyorum. Fakat işimiz henüz bitmedi"