29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 21.03.2023 15:51 | Son Güncelleme: 21.03.2023 16:21

Dursun Özbek: Kimse aklımızla alay etmesin

Son dönemde yaşanan gelişmelerin ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek basın toplantısı düzenledi. Sert açıklamalarda bulunan Özbek MHK Başkanı Lale Orta'yı eleştirerek "Kimse aklımızla alay etmesin" ifadelerini kullandı
Dursun Özbek: Kimse aklımızla alay etmesin

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Nef Stadyumu'nda açıklamalarda bulundu. Özbek, MHK Başkanı Lale Orta ve Jorge Jesus'un açıklamaları hakkında konuştu.

Kasımpaşa maçında Nicolo Zaniolo ve Ryan Donk arasındaki pozisyonuyla söze giren Dursun Özbek, "Sözlerime Kasımpaşa maçıyla başlamak istiyorum. Kasımpaşa maçında oyuncumuz Zaniolo'ya yapılan hareket önemli bir hareketti. MHK Başkanı Lale Orta bulunduğu kurumun görev tanımı dışına çıkarak, hakem yorumcularına baskı yapmıştır. Maalesef bu açıklamalarla ilgili be TFF başkanı ne yetkilileri açıklama yapmamıştır, sessiz kalmıştır. TFF ve yönetimi sessiz kalmıştır. Buradan şunu anlıyoruz, Sayın Lale Orta ve TFF yönetimi aynı fikirdedir. Büyük bir hayal kırıklığı içindeyiz. Olayı Konya'da öğrendik. Buna inanmak istemediğimi ifade etmiştim. Merkez Hakem Kurulu'nun görev ve yetkisi arasında yayıncı kuruluşa ya da herhangi bir kuruluşa etki etme hakkı yoktur. Demek ki VAR odasında gösterilmesi gereken ya da gösterilmemesi gereken görüntüler var. Burada MHK başkanı istediği görüntülere karar veriyor, istediği görüntüleri yayınlıyor" ifadelerini kullandı.

MHK Başkanı Lale Orta'nın adalet sözlerine ise Dursun Özbek, "Bir kişi hem savcı hem hakim olamaz. Burada sayın MHK başkanı hem savcılığa hem hakimliğe adaleti dağıtan kişi rolüne soyunmuştur, bunu kabul etmiyoruz" diye konuştu.

"Neden susuyorsunuz?"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Lale Orta'nın yaptığı açıklama yapmasına rağmen Türkiye Futbol Federasyonu'nun sessiz kalmasını eleştirerek, "Güçlü görünmek için adaletten bir an vazgeçerseniz tarafsızlığınızı kaybedersiniz. MHK, tarafsızlığını kaybetmiştir. Sayın Lale Orta'nın müdahale ettiği kurumda çalışan arkadaşlarımızdan biri istifa etmiş. Sayın Orta açıklamasında EYT nedeniyle istifa ettiğini söyledi. Birilerinin aklıyla alay etmek isterseniz böyle bir şey söylersiniz. Kimse bizimle alay etmeye kalkmasın. Federasyon neden hala sessizliğini koruyor? Yöneticiler neden konuşmuyor? Tüm sezona ışık tutacak bir olayda herkes sus-pus. Neden çekiniyorsunuz sayın başkan? Değerli yönetim kurulu arkadaşlar neden çekiniyorsunuz? Adalet herkes için var. Adaleti herkes için sağlayamazsak adaleti kendine göre sağlamaya çalışır. Öyle bir hafta sonu yaşadık ki sanki bu plan göz göre göre oynanıyor. Birbirine benzer pozisyonlar; Dubois'ya yapılan hareketler var, kırmızı kart verilmiyor. Ama sayın hakem bunu görmüyor, sayın VAR bunu görmüyor. Rakibimizin maçında aynı hareket oluyor, sayın hakem görüyor, sayın VAR görüyor ama karar verilmiyor. Hakem elini kırmızıya götürürken birden bire vazgeçiyor. Kaldı ki bu hakem (Mete Kalkavan) bir Galatasaray maçında rakip takım formasıyla maç seyrederken gördük" dedi.

"Hiç kimse anlamış değil"

Dursun Özbek, Konyaspor - Galatasaray maçı ve Alanyaspor - Fenerbahçe maçında yaşanan benzer olaylara hakemlerin farklı reaksiyonlar verdiğini söyleyerek, "Kırmızı kart gösterilmesi gereken pozisyonda tüm spor yorumcuları hem fikir. Hakemin hareketi de o yönde, peki kim müdahale ediyor hakemin hareketi bir anda değişiyor? Hiç kimse anlamış değil. Rashica'ya yapılan hareketin aynısı Konya'da penaltı değil, Alanya'da penaltı. Sivas'taki bir pozisyonu dillerine dolamışlar, mağduriyet yaratıyorlar. Sivas maçını, sonradan gol yememize rağmen yine gol atıp kazandığımızı herkes unutuyor" diye konuştu.

"Adaleti size rağmen getireceğiz"

Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, "Süper Lig'de maçlar sahada kazanılmalı" açıklamasını yaptı. Jesus'un konuşmasına değinen Dursun Özbek ise "Avrupa maçından sonra hocaları çıkıp Türk futbolunun değerini yerle bir edecek açıklamalar yapıyor. Herkes dilini yutmuş gibi suskun. Hiç kimseden bu konu hakkında yorum yok. Fatih hocamız Schalke maçında sonra yorum yaptı diye 3 maç ceza aldı. Adaleti, size ve sinsi oyunlarınıza rağmen getireceğiz. Utancı gidenin kalbi ölür. Artık sizi hiçbir şeyin utandırmayacağını biliyorum. Şimdi çekilin karanlık köşelerinize, biz Türk futboluna aydınlığı size rağmen getireceğiz" yanıtını verdi.