28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.02.2024 20:36 | Son Güncelleme: 02.02.2024 21:19

Emre Belözoğlu'ndan 'zemin' tepkisi: Futbol oynanmayacak kadar kötü

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, sarı-lacivertli takımın maçlarını oynadığı Eryaman Stadı'nın zemininden yakındı. Golsüz biten Sivasspor maçının ardından konuşan Belözoğlu, "Gerçekçi olmak gerekirse ülkenin başkentinde böylesine bir rezalet zemin olmamalı" dedi
Emre Belözoğlu'ndan 'zemin' tepkisi: Futbol oynanmayacak kadar kötü

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında EMS Yapı Sivasspor'la 0-0 berabere kaldıkları maçta kötü zeminden dolayı futbol oynamanın çok zor olduğunu söyledi. Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Belözoğlu, "Kaybedilen 2 puandan dolayı üzgünüm. Gerçekçi olmak gerekirse ülkenin başkentinde böylesine bir rezalet zemin olmamalı. Haftalardır burada oynamaya çalışan Ankara'nın iki büyük kulübü var. Hala çözüm yok. Stat güzel, yapanlardan Allah razı olsun ama böyle kötü zeminler kapanan takımların ekmeğine yağ sürüyor. Oyunu zeminden dolayı hızlandıramadık. Maçın hakkı da beraberlikti. Üzgünüm, ne yazık ki ön blokta yer almak için gelen fırsatları değerlendiremiyoruz. Bu ligde kaybetmemek önemli ama ben beraberliğe mutlu olmam. Futbol oynanmayacak kadar kötü bir zeminde futbol oynamaya çalışan oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi.

"Sezon başından beri bir tane iyi zemin görmedim"

Her zaman kendi sahalarında ve seyircileri önünde maç oynamak istediklerini vurgulayan Belözoğlu, "Bu kulübün en büyük gücü taraftarı. Enerjisi sahaya olumlu yansıyor. Bazen tepkide olumsuz da olabilir ama en büyük gücümüz taraftarımız. Zemin işi bugünün işi değil, kimse yanlış anlamasın ama Türkiye'de ligimizde iyi zemini olan kulüp yok. TFF taşın altına eline sokmazsa her işi bakanlıktan beklerseniz bu işi çözemezsiniz. Bu işin oynanacağı yer zemindir. Tribünlerin güzel olması, soyunma odalarının mermer olması beni ilgilendirmiyor. Önemli olan zemin. Sezon başından beri bir tane iyi zemin görmedim. Burada oynayan iki takımın da Allah yardımcısı olsun" ifadelerini kullandı. Eryaman Stadı'nda 1 hafta içinde 4 maç oynanacağını hatırlatan Belözoğlu, Ziraat Türkiye Kupası'nda Anagold 24Erzincanspor'la yapacakları maçın başka sahada oynanıp oynanmayacağıyla ilgili, "İçeride hocalarımızla ve sportif direktörümüzle görüştük. Bu konu düşünülebilir. Bu zemin bu maçları kaldıracak gibi gözükmüyor. Bu hafta 4 maç olacak. Türkiye'de bir haftada 4 maç üst üste kaldırabilecek bir zemin yok" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA