24 Eylül 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.03.2024 15:20 | Son Güncelleme: 04.03.2024 15:25

Erdoğan ve FIA Başkanı Sulayem görüştü: Formula 1 ve WRC'nin Türkiye'ye dönüş olasılığı konuşuldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Başkanı Mohammed Ahmad Sultan Ben Sulayem ile görüştü
Erdoğan ve FIA Başkanı Sulayem görüştü: Formula 1 ve WRC'nin Türkiye'ye dönüş olasılığı konuşuldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Başkanı Ben Sulayem'i Marmaris'te düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları ve Kanaat Önderleri Buluşması'na katıldığı otelde kabul etti. Toplantıya eski Türkiye ralli şampiyonu ve FIA Dünya Motor Sporları Konseyi üyesi Serkan Yazıcı'ya ek olarak Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Eren Üçlertoprağı ev sahipliği yaptı.

Formula 1 ve WRC'nin Türkiye'ye dönüş olasılığı

Görüşmelerde FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası ve FIA Dünya Ralli Şampiyonası'nın Türkiye'ye geri dönme olasılığı ele alındı. Görüşmelerle ilgili olarak FIA Başkanı Mohammed Ben Sulayem "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmekten memnuniyet duydum. Görüşmelerimiz bir dizi konu üzerinde yoğunlaşırken, Formula 1 ve WRC'nin Türkiye'ye dönüş olasılığını ele aldık" açıklamasında bulundu.

"Getirdiği ekonomik ve kültürel etkinin öneminin farkında"

Sulayem "İstanbul Park sürücüler arasında popüler olan modern bir pist. İstanbul ise Formula 1'in dönüşünü kollarını açarak karşılayarak gelişen önemli bir metropol. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Formula 1 ve WRC gibi dünya klasi etkinliklerin ülkeye getirdiği ekonomik ve kültürel etkinin öneminin farkında" dedi.

Sulayem konuşmasını "Türkiye'deki Üye Kulübümüz TOSFED, büyük motor sporları etkinliklerinin düzenlenmesi ve yönetilmesi konusunda zengin bir deneyime sahip. Eğer her şey bir araya gelirse, her iki dünya klası etkinliğin de Türkiye'ye dönüşünü görebiliriz" sözleriyle sonlandırdı. Görüşmede ayrıca ülkedeki normal sürücülerin yol güvenliği bilincinin arttırılması ve FIA'nın bu konuda sağlayabileceği programlar da ele alındı.