14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.12.2023 12:13 | Son Güncelleme: 08.12.2023 12:23

Eski başkan Rubiales'in 2 sporcuyu daha taciz ettiği ortaya çıktı

FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon olan İspanyol milli takımından bir oyuncuyu dudaklarından öpen İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales’in 2 oyuncuyu daha taciz ettiği ortaya çıktı
Eski başkan Rubiales'in 2 sporcuyu daha taciz ettiği ortaya çıktı

İspanya'nın İngiltere'yi 1-0 yenmesinin ardından İspanyol orta saha oyuncusu Jenni Hermoso'yu rızası olmadan öpen İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales’in 2 İngiliz kadın oyuncuyu daha taciz ettiği ortaya çıktı. Rubiales'in Lionesses'in yıldızı Lucy Bronze'u zorla öptüğü ve Laura Coombs'a dokunduğu iddia ediliyor. 2023 Kadınlar Dünya Kupası finalindeki davranışalarının ardından Rubiales’in 3 yıl futboldan men edilmesine karar verilmişti.

 FIFA disiplin kuruluna yazılı ifade veren İngiliz Futbol Federasyonu yöneticisi Debbie Hewitt  Debbie Hewitt, Rubiales'in madalya törenini beklerken ‘gereksiz derecede saldırgan’ davrandığını söyledi. Hewitt, Rubiales’in başlangıçta "her oyuncunun elini sıktığını ve yanlarından geçerken birkaçının koluna dokunduğunu" söyledi. Hewitt, ardından İngiliz defans oyuncusu Lucy Bronze'u öptüğünü ve takım arkadaşı Laura Coombs'a dokunduğunu söyledi.

"Bazı oyuncular öpmemek için kafasını çevirdi"

The Sun’da yer alan habere göre Hewitt, Rubiales’in neredeyse tüm kadın sporculara dokunmaya çalıştığını ve onları sıkıca tuttuğunu ifade ederken “Sarılmalar karşılıklıydı ama öpücükler değildi. Bazı oyuncuların öpüşmekten kaçınmak için başlarını çevirdiği ortaya çıktı” dedi. Hewitt, Rubiales'in Hermoso'yu dudaklarından öptüğünde "bu öpücüğün rızaya dayalı olduğunu gösteren hiçbir kanıt bulunmadığını" ekledi.

Rubiales ise Hewitt'in sunduğu raporu 'mutlak bir dehşetle' okuduğunu söyledi. Rubiales, maç sırasında sakatlanan ve o sırada bandaj takan Coombs'u "rahatlatmaya" çalıştığını iddia etti. Ekim ayında Rubiales, FIFA'nın disiplin yönetmeliğinin "saldırgan davranışlar ve adil oyun ilkelerinin ihlali" ile ilgili 13. maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle futboldan 3 yıllığına men edildi.