Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun beşinci yarışı olan Kanada Grand Prix’sini Mercedes pilotu Kimi Antonelli kazandı. İtalyan sürücü böylece bu sezon üst üste dördüncü kez damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu.
George Russell, Formula 1 Kanada Grand Prix'sinde yarışın lideriyken yaşadığı teknik arıza nedeniyle yarış dışı kaldı. Russell'ın yaşadığı bu sorun, galibiyetin Antonelli'ye gitmesine neden olurken, genç İtalyan pilot sezonun ilk beş yarışının ardından şampiyonada farkı 43 puana çıkardı.
Ferrari’den Lewis Hamilton, yarışın son bölümünde atağa kalkarak bitime altı tur kala Max Verstappen’i geride bıraktı ve ikinci sıraya yükseldi.
Red Bull pilotu Max Verstappen ise güçlü bir performans sergileyerek 2026 sezonundaki ilk podyum sevincini yaşadı ve yarışı üçüncü sırada tamamladı.
McLaren cephesinde ise işler yolunda gitmedi. Lando Norris teknik sorunlar nedeniyle yarışı tamamlayamazken, takım arkadaşı Oscar Piastri damalı bayrağı 13. sırada geçti.
Formula 1’de sezon, 7 Haziran Pazar günü düzenlenecek Monaco Grand Prix’siyle devam edecek.
İlk beş yarışın ardından oluşan pilot ve takım sıralaması şöyle:
Pilotlar
1. Kimi Antonelli (İtalya): 156
2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 90
3. George Russell (Büyük Britanya): 88
4. Charles Leclerc (Monako): 87
5. Lando Norris (Büyük Britanya): 58
Takımlar
1. Mercedes: 244
2. Ferrari: 177
3. McLaren: 106
4. Red Bull: 82
5. Alpine: 47