29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.01.2024 21:01 | Son Güncelleme: 28.01.2024 21:08

Fenerbahçe evinde hata yapmadı, liderliğini sürdürdü

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe, sahasında Emre Belözoğlu'nun takımı Ankaragücü'nü ağırladı. Heyecan dolu maçı Fenerbahçe 2-1'lik skorla kazandı ve ligdeki liderliğini sürdürdü
Fenerbahçe evinde hata yapmadı, liderliğini sürdürdü

Trendyol Süper Lig'in 23. hafta maçında Fenerbahçe, sahasında MKE Ankaragücü ile karşılaştı. Ülker Stadyumu'nda oynanan maçı sarı lacivertli takım 2-1 kazandı. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 20 ve 32. dakikalarda Cengiz Ünder kaydetti. Ankaragücü'nün tek golünü 13. dakikada penaltıdan Tolga Ciğerci kaydetti.

Fenerbahçe bu galibiyetin ardından ligde üst üste 2. galibiyetini aldı. Sarı lacivertli takım ayrıca ligde yenilmezlik serisini 12 maça çıkardı.

Fenerbahçe'den tarihi puan

Öte yandan Fenerbahçe, Ankaragücü ile oynadığı son 8 maçı kazandı. Fenerbahçe, lig tarihinin 23. haftasını ilk kez 60 puanla tamamladı. Ev sahibi ekipte 2 golle atarak yıldızlaşan Cengiz Ünder, 15 maçta 7 gol ve 3 asistlik performans sergiledi.

Fenerbahçe'nin anlaşma sağladığı Çağlar Söyüncü, maçı tribünden takip etti. Alınan bu sonuçla Fenerbahçe, puanını 60'a çıkardı ve bir maçı eksik Galatasaray'ın 3 puan önünde liderliğini sürdürdü. Ankaragücü ise 28 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Fenerbahçe, Antalyaspor deplasmanına gidecek. Ankaragücü ise Sivasspor'u konuk edecek.

İsmail Kartal'dan 2 değişiklik

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Başakşehir maçının 11'ine göre 2 değişiklik yaptı. Tecrübeli teknik adam, cezası bulunan Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Kahveci'nin yerlerine Alexander Djiku ile Cengiz Ünder'e görev verdi. Tecrübeli teknik adam, kalede Dominik Livakovic'e, savunmada Mert Müldür, Serdar Aziz, Alexander Djiku ve Ferdi Kadıoğlu'na, orta alanda İsmail Yüksek-Rade Krunic ikilisine, kanatlarda Cengiz Ünder ile Dusan Tadic'e forma verdi. Santrforda Edin Dzeko görev alırken, arkasında Sebastian Szymanski gol aradı.

Djiku 6 maç sonra 11'de

Fenerbahçe'de Alexander Djiku, 6 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Son olarak Galatasaray derbisinde yer alan 29 yaşındaki savunmacı, sonrasında ülkesinin milli takımında görev almıştı. Geçtiğimiz hafta oynanan Başakşehir mücadelesinin kadrosuna dahil edilen Djiku, forma giymemişti.

İrfan Can Eğribayat kadroda yok

Sarı-lacivertli ekipte İrfan Can Eğribayat, MKE Ankaragücü karşısında kadroda yer almadı. 28 yaşındaki futbolcunun, gribal enfeksiyon sebebiyle kadroya dahil edilmediği öğrenildi. MKE Ankaragücü mücadelesinde yedek kaleci olarak Furkan Akyüz yer aldı.

Crespo 4 maç sonra kadroda

Fenerbahçe'de Portekizli futbolcu Miguel Crespo, 4 maç sonra kadroya dahil edildi. Sakatlığı sebebiyle takımını yalnız bırakan Crespo, son olarak 7-1 galip gelinen Konyaspor karşılaşmasında kadroda yer almıştı ancak forma giyememişti.

Fenerbahçe'de 8 eksik

Fenerbahçe, MKE Ankaragücü maçına 8 oyuncusundan yoksun çıktı. Sarı-lacivertli ekipte Afrika Uluslar Kupası'nda yer alan Bright Osayi-Samuel ile sakatlığı devam eden Luan Peres ve Fred'in yanı sıra gribal enfeksiyonu bulunan İrfan Can Eğribayat ve cezalı olan Jayden Oosterwolde görev alamadı. Bu oyuncuların yanı sıra hazır olmayan Rodrigo Becao ile Miha Zajc şans bulamadı. Ryan Kent ise teknik heyet tercihiyle kadroya dahil edilmedi.

Bonucci yedek

Fenerbahçe'de Leonardo Bonucci, bir maçlık aranın ardından MKE Ankaragücü karşılaşmasıyla takıma dahil oldu. Samsunspor mücadelesinin ardından sakatlık yaşayan ve Başakşehir deplasmanında forma giyemeyen Bonucci, Ankaragücü maçına yedek soyundu.

Teknik direktörler eski takımlarına karşı

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ile MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, eski takımlarına karşı rakip oldular. İlk teknik adamlık deneyimini Fenerbahçe ile 2020-2021 sezonunun yaşayan Emre Belözoğlu, şampiyonluğu 2 puanla kaçırmıştı. İsmail Kartal ise MKE Ankaragücü'nü 1'inci Lig'deyken 2017-2018 sezonunda çalıştırıp Süper Lig'e çıkarmıştı.

İsmail Kartal ile Emre Belözoğlu, teknik direktörlük kariyerlerinde ise 2'nci kez rakip oldular. Kartal ile Belözoğlu, 2021-2022 sezonunda Kadıköy'de oynanan maçta karşılaşmıştı. Belözoğlu'nun başında bulunduğu Başakşehir, İsmail Kartal'lı Fenerbahçe'yi 1-0 yenmişti.

Maçın 5. dakikasında Fenerbahçe gole yaklaştı. Ferdi, sol çağrazdan sağ ayağıyla gelişine vurdu ama top yandan auta gitti.

Ankaragücü penaltıdan golü buldu

Mücadelenin henüz 13. dakikasında Ankaragücü penaltı kazandı. Savunma arkasına atılan topu iyi takip eden Cephas, Livekovic'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Cihan Aydın beyaz noktayı gösterdi. 14. dakikada topun başına geçen Tolga Cigerci takımını 1-0 öne geçirdi.

Cengiz Ünder'den harika gol

Fenerbahçe, Cengiz Ünder'in harika golüyle beraberliği yakaladı. Sağ çaprazda kaleye uzak bir noktadan topu kontrol eden Cengiz, sol ayağıyla uzak köşeye çok iyi vurdu. Top uzak direğin dibinden ağlarla buluştu.

Beraberlik golünün ardından baskısını artıran Fenerbahçe yine gole yaklaştı. 27. dakikada Szyamnski'nin kullandığı köşe vuruşuna kale önünde Serdar Aziz kafayı vurdu ama top üstten dışarı gitti.

Bahadır'dan kritik müdahale

Sarı lacivertli takım öne geçme fırsatını Dzeko ile kaçırdı. Ceza sahası içinde topla buluşan Dzeko sol ayağıyla vuruşunu yaptı ama kaleci Bahadir gole izin vermedi.

Cengiz yine sahnede

Fenerbahçe, Cengiz Ünder'in golüyle öne geçti. Sarı lacivertliler kurduğu baskı sonucunda ikinci golü buldu. Solda topla buluşan Tadic'in şutuna savunma ayak koydu. Dzeko önüne düşen topu içeri çevirdi. Karambolde topu iyi takip eden Dzeko, düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi.

Üst direkten döndü

Ankaragücü beraberliğe çok yaklaştı. Morutan'ın ceza sahası dışından yaptığı vuruş üst direkten oyun alanına geri döndü.

İlk yarının son anlarında Fenerbahçe, farkı arttırmak için baskısını sürdürdü. Sarı lacivertli takımda Szymanski'nin ortasına kale önünde Krunic kafayı vurdu ama top üst ağlarda kaldı. İlk yarıda başka gol çıkmadı ve devreye bu skorla gidildi.

İkinci yarı pozisyonla başladı

Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Cengiz Ünder, 50. dakikada ortasını yaptı. Kale önünde Serdar Aziz kafayı vurmak istedi ama savunma araya girdi. 55. dakika itibariyle Fenerbahçe'nin temposu biraz düştü. Fenerbahçe farkı artırmak istese de Ankaragücü, ikinci yarının ilk 20 dakikası daha kontrollü bir oyun ortaya koydu.

İsmail Kartal'dan müdahale

Temponun düştüğünü fark eden Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal ilk değişikli yaptı. 70. dakikada Edin Dzeko yerini Michy Batshuayi'ye bıraktı. Maçta ikinci yarı tempo hiç yükselmedi. İki takımda pozisyon bulmakta bir hayli zorlandı.

Normal sürenin bitimine 10 dakika kala Fenerbahçe, etkili gelmeye çalıştı. Cengiz Ünder'in soldan ortasını konuk ekibin savunması uzaklaştırdı.

Mücadelenin 87. dakikasında Fenerbahçe penaltı bekledi. Crespo soldan ceza sahasına girmek isterken rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve penaltı bekledi. Hakem Cihan Aydın, öncesinde Tadic'in rakibine faul yaptığını işaret etti. Maçta başka gol çıkmadı ve Fenerbahçe maçı 2-1 kazandı.

Maçın ilk yarısından önemli anlar

12. dakikada MKE Ankaragücü penaltı kazandı. Orta sahada topla buluşan Morutan, soldan savunmanın arkasına sarkan Cephas'a pasını aktardı. Bu futbolcu, ceza alanı içinde kaleci Livakovic'in müdahalesiyle yerde kalınca hakem Cihan Aydın penaltı noktasını gösterdi.

13. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Tolga Ciğerci, kaleci ve topu farklı köşelere göndererek takımını öne geçirdi: 0-1

20. dakikada Fenerbahçe beraberlik golünü buldu. Mert Müldür'ün pasında sağ kanatta topla buluşan Cengiz Ünder'in ceza sahasına gönderdiği sert ortada, kaleci Bahadır Han Güngördü'nün müdahale edemediği meşin yuvarlak köşeden filelerle buluştu: 1-1

27. dakikada sağ taraftan kazanılan korner atışında topun başına geçen Szymanski'nin kale sahası içine gönderdiği ortada Dzeko kafayı vurdu ancak meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı çıktı.

32. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Cengiz Ünder'in ara pasında topla buluşan Dzeko'un karşı karşıya pozisyonda vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Bahadır'dan döndü. Meşin yuvarlağı kapan Tadic, Dzeko'yla verkaç yapıp kale sahası önünden şutunu çekti, savunmadan dönen topu penaltı noktası üzerindeki Cengiz Ünder yerden bir vuruşla köşeden filelere gönderdi: 2-1

35. dakikada MKE Ankaragücü tehlikeli geldi. Sol kanattan atılan uzun pasta sağ çizgide topla buluşan Morutan, ceza yayı önüne gelerek sert vurdu, kaleci Livakovic'in de müdahale ettiği top üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

42. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Ceza sahası dışı sol çaprazından kazanılan serbest vuruşta Szymanski, kale sahası önüne ortaladı. Bu noktada yükselen Krunic'in kafa vuruşunda, top az farkla üstten dışarı çıktı.

43. dakikada orta sahadan atılan pasta topla buluşan Tadic, ceza sahası önüne gelip uzaktan çok sert vurdu, kaleci Bahadır güçlükle gole engel oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

Maçın ikinci yarısından önemli anlar

53. dakikada Tadic'in pasında sol kanatta topla buluşan İsmail Yüksek son çizgiye inip penaltı noktasındaki Dzeko'yu gördü. Dzeko'nun şutunda, savunma son anda araya girerek gole engel oldu.

89. dakikada orta sahada topla buluşan Ferdi Kadıoğlu, ceza sahasına hareketlenip Batshuayi'ye pasını aktardı. Bu futbolcunun ceza yayı önünden şutunda, savunmaya da çarpan top kaleci Bahadır'da kaldı.

90+2. dakikada Batshuayi'nin pasında kendi yarı sahasında topla buluşan Emre Mor rakiplerinden sıyrılıp ceza sahasına girdi. Bu futbolcunun şutunda, kaleciden seken top yine Emre'de kaldı. Emre bir kez daha vurdu ancak savunma araya girerek meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

Karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğüyle sonuçlandı.