05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.11.2023 20:39 | Son Güncelleme: 26.11.2023 22:19

Fenerbahçe geriye düştüğü maçta Fatih Karagümrük'ü Tadic'in golleriyle yendi

Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında Fenerbahçe 1-0 geriye düştüğü maçta VavaCars Fatih Karagümrük'ü 2-1 yendi. Sarı-lacivertlilerin golleri Sırp yıldız Dusan Tadic'ten geldi
Fenerbahçe geriye düştüğü maçta Fatih Karagümrük'ü Tadic'in golleriyle yendi

Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında konuk ettiği VavaCars Fatih Karagümrük'ü 2-1 ile geçen Fenerbahçe, ligde 2 maç aranın ardından 3 puana ulaştı. Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan Fenerbahçe, rakip yarı alanda fazlasıyla görünse de pozisyon üretmekte zorlandı.

Birkaç tehlikeli atağı tabelaya yansıtamayan sarı-lacivertliler, kalesine gelen ilk atakta 39. dakikada geri düştü. VavaCars Fatih Karagümrük 39. dakikada Can Keleş'in golüyle öne geçti ve soyunma odasına konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle gidildi. İkinci yarıya hızlı giren Fenerbahçe, 48. dakikada Dusan Tadic'in penaltı golüyle eşitliği sağladı. Atakları sürdüren sarı-lacivertliler, 58. dakikada yine Tadic ile 2-1 öne geçmeyi bildi.

Kalan bölümde rakibini karşılayan ve skoru korumayı başaran sarı-lacivertliler, sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldı.

Ligde son olarak sırasıyla Trabzonspor mağlubiyeti ve Adana Demirspor beraberliği yaşayan Fenerbahçe, söz konusu 2 karşılaşmanın ardından yeniden 3 puana ulaştı. Sarı-lacivertliler, elde ettiği 3 puanla liderliği de yeniden Galatasaray'dan devraldı.

İlk kez geriden gelip kazandı

Fenerbahçe, bu sezon ilk defa ilk yarısında soyunma odasına yenik girdiği bir maçı galip tamamladı. Sezona inanılmaz bir başlangıç yaparak üst üste 19 resmi maç kazanan sarı-lacivertliler, 20. maçında Trabzonspor'a mağlup olmuştu. Sarı-lacivertliler, bu maçın ardından UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde deplasmanda Spartak Trnava'ya da yenilmişti. Söz konusu 2 karşılaşmada da soyunma odasına mağlup giren sarı-lacivertliler, sahadan puansız ayrılmıştı. Fenerbahçe, habere konu maçlar dışında ligde Antalyaspor ve Avrupa'da Twente maçlarında skor olarak geri düşse de soyunma odasına mağlup girmemişti.

Son 4 gol Tadic'ten

Fenerbahçe'nin 35 yaşındaki Sırp yıldızı Dusan Tadic, sarı-lacivertlilerin attığı son 4 gole imzasını attı. VavaCars Fatih Karagümrük filelerini 1'i penaltıdan 2 kez havalandıran Tadic, Trabzonspor maçında da takımının attığı 2 golü penaltıdan kaydetmişti. Fenerbahçe, Adana Demirspor maçında ise gol atmayı başaramamıştı. UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde şu ana dek sarı-lacivertli formayla 4 gol atan Tadic, ligde ise 6. golüne ulaştı. Dusan Tadic ayrıca son 2 iç saha maçında 4 gol atmayı da başardı.