21 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.10.2023 21:12 | Son Güncelleme: 22.10.2023 22:54

Fenerbahçe Hatayspor'u 4 golle geçti ve lig rekorunu kırdı

Trendyol Süper Lig 9. hafta maçında Fenerbahçe, Hatayspor'u 4-2 mağlup etti ve 9'da 9 başlangıçla lig rekoru kırdı. Sarı-lacivertliler bu sezon lig ve Avrupa'da oynadığı 17 maçın tamamını kazandı
Fenerbahçe Hatayspor'u 4 golle geçti ve lig rekorunu kırdı

Trendyol Süper Lig 9. hafta maçında Fenerbahçe ile Hatayspor karşıya geldi. Ülker Stadyumu'nda oynanan ve Volkan Bayarslan'ın düdük çaldığı maçı Fenerbahçe 4-2 kazandı.

Sarı-lacivertli takımın gollerini 7. dakikada Szymanski, 15. dakikada Osayi-Samuel, 39. dakikada Edin Dzeko ve 63. dakikada İrfan Can Kahveci atarken Hatayspor'un sayılarını 55. dakikada Ghoulam ve 90+4'te Aabid kaydetti.

9 maçın tamamını kazandı

Bu sezon ligde oynadığı 9 maçın tamamını da kazanan Fenerbahçe, lig tarihinin en iyi başlangıcını yapan takım oldu. Sarı-lacivertliler puanını 27'ye yükseltti ve liderlik koltuğunu Galatasaray'dan geri aldı.

Ligin ilk 8 haftasında mağlup olmayan Hatayspor, ilk yenilgisini Fenerbahçe deplasmanında aldı ve 14 puanda kaldı.

Maçın önemli anları

46. dakikada Atakaş Hatayspor etkili geldi. Vindel'in sağdan ceza sahasına gönderdiği ortada Fred'den seken top Dadashov'un önünde kaldı. Bu futbolcunun kale sahası çizgisi üzerinden yaptığı vuruşta Livakovic, uzanarak köşeye giden meşin yuvarlağa engel oldu.

55. dakikada Atakaş Hatayspor golü buldu. Ceza sahası dışı sol çaprazında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Ghoulam'ın direkt kaleye gönderdiği top kaleci Livakovic'in sağından filelerle buluştu: 3-1.

63. dakikada Fenerbahçe farkı tekrar 3'e çıkardı. Ceza sahası dışı sol çaprazında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen İrfan Can Kahveci, direkt kaleyi düşündü. Bu futbolcunun şutunda meşin yuvarlak kaleci Erce'nin solundan ağlara gitti: 4-1.

90+4. dakikada Atakaş Hatayspor ikinci golü attı. Samet Akaydın'ın pasında araya giren Rayane Aabid düzeltip ceza sahası önüne geldi. Bu futbolcunun sert şutunda top üst köşeden filelerle buluştu: 4-2.