20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Giriş: 06.08.2024 13:23 | Son Güncelleme: 06.08.2024 15:24

Filenin Sultanları tarihi zaferi anlattı: Her şeyimizi ortaya koyduk

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Filenin Sultanları, çeyrek finalde Çin'i 2-3 yenerek Türkiye voleybol tarihinde ilk kez yarı finale yükseldi. Yıldızlarımız tarihi zaferi "Her şeyimizi ortaya koyduk", "Türk sporu için tarihi bir gün" sözleriyle anlattı
Filenin Sultanları tarihi zaferi anlattı: Her şeyimizi ortaya koyduk - Resim: 1

Müsabaka içinde bir sakatlık yaşamasına rağmen devam eden Gizem Örge, "Çok duygusalız, söyleyecek bir şey yok. Herkes yüreğini koydu. Bu maçı kazanmayı hak ettik. Madalya için kanımızın son damlasına kadar savaşacağız. Omzumu sahada bıraktım sandım ama 'Bir omuzum daha var, devam ederim' diyerek oynadım" dedi.

Filenin Sultanları tarihi zaferi anlattı: Her şeyimizi ortaya koyduk - Resim: 2

Açıklama yaptığı sırada duygusal anlar yaşayan ve gözyaşlarına hakim olamayan Hande Baladın "Bugün zorlandığımız anlar oldu. Biz madalyayı çok hak ediyoruz. Bugün tekrar takım ruhunu yakalayıp, gerçekten kim olduğumuzu gösterdiğimiz için çok mutluyum. Herkesle gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Filenin Sultanları tarihi zaferi anlattı: Her şeyimizi ortaya koyduk - Resim: 3

Takım kaptanı Eda Erdem Dündar "Bütün topları çıkarmaya çalıştık. İlk seti kaybetsek de bence Derya ve Meliha'nın girmesi ve skor üretmesi, bizi beşinci sete hazırladı. Hande'nin yokluğunda ikisi çok iyi iş yaptı. Herkes çok iyiydi. Cansu da şansız bir sakatlık yaşadı. Elif girdi, o da çok güzel iş yaptı. Çok mutluyuz. Uzun zamandır çeyrek finallerde ucundan kaçırıyorduk. Şimdi son 4'teyiz. İnanılmaz bir duygu. Daha fazlasını da yapabiliriz. Çok istiyoruz. Uzun zamandır çalışıyoruz. Çok mücadele ediyoruz. Bugün de çok inanmıştık. Bence beşinci sette sağlam kalabilmek ve orada maçı alabilmek bizim için çok değerli. Yarı final için de bize özgüven verecek. Hayatımızın en önemli maçıydı. Zorlu olacağını biliyorduk. Sahada müthiş mücadele vardı. Rakibimizin kim olacağı hiç fark etmez. Bundan sonra kazanmak zorundasınız. Yarı finale çıktık, şimdi bunun mutluluğu var. Ama bunun devamını da getirmeyi istiyoruz" dedi.

Filenin Sultanları tarihi zaferi anlattı: Her şeyimizi ortaya koyduk - Resim: 4

A Milli Kadın Voleybol Takımı Menajeri Pelin Çelik ise oyuncuların alkışı hak ettiğini belirterek, "Çok mutluyuz, çok gururluyuz. Bugün Türk sporu için tarihi bir gün. Artık bilen, bilmeyen, içerden, dışardan, seven, sevmeyen herkesten ayağa kakıp bu takımı alkışlamasını rica ediyoruz. Çok emek var. Sonuna kadar mücadeleyi bırakmayacağız. Daha bitmedi, yolumuz devam ediyor" şeklinde konuştu.