26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Giriş: 22.11.2022 11:11 | Son Güncelleme: 22.11.2022 12:55

Forbes 2022 Dünya Kupası'nın en çok kazanan 5 yıldız futbolcusunu yazdı

2022 Dünya Kupası devam ederken seyirciler futbolun keyfini çıkarıyor, futbolcular ise kendi değerlerini artırmak için fırsat buluyor. Peki Dünya Kupası'nın en çok kazanan yıldız futbolcularını biliyor musunuz? İşte servetlerini katlama fırsatı yakalayan ve en çok kazanan 5 yıldız futbolcu
Forbes 2022 Dünya Kupası'nın en çok kazanan 5 yıldız futbolcusunu yazdı - Resim: 1

Dünyanın en çok kazanan futbolcusu olan Kylian Mbappé, Dünya Kupası'na yabancı değil. Sadece dört yıl önce, Fransa'nın 1998'den bu yana ilk kez turnuvayı kazanmasına yardımcı oldu. O zaman 19 yaşında olan oyuncu için Rusya'nın ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonda en iyi genç oyuncu seçilmesi bir yükseliş dönemiydi. Katar 2022 Dünya Kupası, şu anda 23 yaşında olan süperstar için bir dönüm noktası olabilir. Yeni bir popülerlik dalgası ve potansiyel olarak daha da büyük meblağlar kazanma yolunu açabilir. Spor pazarlama firması XtraTimeFC'nin sahibi Rossi Biddle, Mbappé'nin ciro ortaklarından bahsederken, "Mbappé'nin dünya sahnesindeki statüsü, özellikle EA Sports ve Nike birlikteliğiyle krampon anlaşması ve bununla gelen her şeyle birlikte aşırı artacak" dedi.  Biddle ayrıca, EA Sports'un FIFA 23 video oyununun yüzü olan sporcusu olan Mbappé'nin Dünya Kupası'nın yüzü olma ihtimalinin yüksek olduğunu ve Fransa'nın başarılı olması halinde sponsorluk ilgisinin daha da artacağını düşünüyor.

Forbes 2022 Dünya Kupası'nın en çok kazanan 5 yıldız futbolcusunu yazdı - Resim: 2

2018'deki son Dünya Kupası'nı 3,6 milyar kişinin izlemesi, küresel oyunun yıldızları için benzersiz bir keşfedilme fırsatı sunuyor. Turnuvadaki 64 maçın ortalama seyirci sayısı 191 milyondu. Sonuç olarak, markalar Dünya Kupası'na akın etti. Bir ülke ne kadar ilerlerse yıldız oyuncuları da o kadar fazla görünür oluyor. Dünya Kupası devam ederken yıldız futbolcuların şansı hala devam ediyor.

Mbappé şimdiden spor dünyasının mali açıdan en başarılı sporcularından biri. Forbes'un tahminine göre 2022-23 sezonu için vergiler ve menajerlik ücretleri dahil edilmeden 128 milyon dolar kazanacak. Sektör uzmanlarına göre, Paris Saint-Germain ile üç yıllık sözleşmesini uzatmasıyla bu sezon maaşı ve imza bonusunun payı arasında 110 milyon dolar alacak. Bu rakam, Mbappé'nin Nike, Dior, Hublot, Oakley, Panini, EA Sports ve Sorare ile yaptığı anlaşmalar da dahil olmak üzere cirolardan kazandığı yıllık tahmini 18 milyon doların üzerinde. Mbappé özgeçmişine ikinci bir Dünya Kupası galibiyeti eklemeye çalışırken, oyunun en büyük yıldızlarından ikisi hala ilk ve muhtemelen son kez Dünya Kupası'nı kazanmanın peşinde.

Forbes 2022 Dünya Kupası'nın en çok kazanan 5 yıldız futbolcusunu yazdı - Resim: 3

Arjantinli 35 yaşındaki Lionel Messi, 2022'nin son Dünya Kupası olacağını söyledi çoktan söyledi. Şubat ayında 38 yaşına basacak olan Portekizli Cristiano Ronaldo için de beklenti aynı. İkili birlikte yüzlerce gol attı, 12 Ballons d'Or kazandı ve UEFA Şampiyonlar Ligi de dahil olmak üzere sayısız şampiyonluk elde etti. Yine de Dünya Kupası zaferi onlara nasip olmadı. Kariyerleri boyunca kişi başı 1 milyar dolardan fazla kazanan yıldız futbolcular en çok kazanan iki oyuncu olmayı sürdürüyorlar. Messi'nin bu sezon cirolar dahil 120 milyon dolar, Ronaldo'nun ise 100 milyon dolar kazanacağı tahmin edilirken ikisinin de toplam kazançta dokuz haneli rakamları aşması bekleniyor.

Forbes 2022 Dünya Kupası'nın en çok kazanan 5 yıldız futbolcusunu yazdı - Resim: 4

Ancak Ronald'nun sonu beklenenden daha yakın olabilir. Manchester United'daki tavrı ve performansı bu sezon sert bir şekilde eleştirildi. Sezon öncesi transfer arayışında olduğu bildirilen Ronaldo, kulübünün A takımına girmekte zorlandı ve United menajeri Erik Ten Hag ile çatıştı. Piers Morgan'a verdiği son röportajda Ronaldo United'ı, Glazer ailesini ve Ten Hag'ı eleştirerek "Eğer bana saygı duymuyorsanız, ben de size asla saygı duymayacağım" dedi. Oynama süresindeki keskin düşüş popülaritesini azaltmadı. Forbes'un tahminlerine göre Ronaldo, Nike, Herbalife ve Livescore gibi ortaklarıyla birlikte 60 milyon dolarla saha dışında en çok kazanan futbolcu. Ronaldo'ya yakın olan tek oyuncu 55 milyon dolarla Messi. Temmuz ayında Ronaldo, kripto borsası Binance ile özel, çok yıllı bir ortaklığı kabul etti ve Cuma günü ilk NFT koleksiyonunu piyasaya sürdü. Ronaldo aynı zamanda 500 milyon takipçiye ulaşarak Instagram'da bir ilke imza attı.