27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.05.2024 16:25 | Son Güncelleme: 25.05.2024 21:31

Galatasaray yeni başkanını seçti: Dakika dakika yaşananlar

Galatasaray Kulübü Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda adaylardan mevcut başkan Dursun Özbek, 20 sandıktan 3343 oy alarak üçüncü kez Başkan olarak seçildi. Özbek yaptığı açıklamada "Burada kaybeden yoktur. Bir kurum kazanmıştır. O da Galatasaray'dır" ifadelerini kullandı
Galatasaray yeni başkanını seçti: Dakika dakika yaşananlar

Galatasaray Kulübünün 104. dönem yönetiminin belirlendiği olağan seçimli genel kurulda oy sayımı tamamlanırken, Dursun Özbek yeniden başkanlığa seçildi.

Dakika dakika yaşananlar

20:53: Galatasaray Lisesi'nde 4 bin 415 oyun kullanıldığı kongrede, oyların 3343'ünü alan başkan Özbek, Ünal Aysal’a ait en fazla oyla seçilen başkan rekorunu eline geçirdi. 2011 yılındaki olağanüstü seçimli genel kurulda toplam 2998 oy alan Ünal Aysal, seçimi Turgay Kıran ve Mehmet Helvacı'ya karşı rekor bir oyla kazanarak kulübün 34. başkanı olmuştu.

20:47 Galatasaray Spor Kulübü'nün 36. Başkanı Dursun Aydın Özbek üçüncü kez Başkan seçildi. 

20. sandık sonuçları
Dursun Aydın Özbek: 199
Bedii Süheyl Batum: 53

19. sandık sonuçları
Dursun Aydın Özbek: 201
Bedii Süheyl Batum: 47

18. sandık sonuçları
Dursun Aydın Özbek: 191
Bedii Süheyl Batum: 44

17. sandık sonuçları
Dursun Aydın Özbek: 197
Bedii Süheyl Batum: 48

20:15 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Galatasaray Kulübü Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda başkanlığa yeniden seçilen Dursun Özbek'i kutladı.

16. sandık sonuçları
Dursun Aydın Özbek: 208
Bedii Süheyl Batum: 47

15. sandık sonuçları

Dursun Aydın Özbek: 174
Bedii Süheyl Batum: 44

19:28 Süheyl Batum, seçimin demokrasi şöleni halinde geçtiğini belirterek kazananın Galatasaray Kulübü olduğunu söyledi. Dursun Özbek'in seçimi kazanmasının kesinleşmesiyle kürsüye gelen Batum, "Her zaman olduğu gibi demokratik, şölen havası içinde, hiçbir başka kurumun bu kadarını başaramayacağı bir seçim yaptık. Bu seçimlerin kazananı her zamanki gibi Galatasaray oldu. Başta bu seçimin bu kadar demokratik bir şölen havası içinde geçmesini sağlayan divan heyetine, eski yönetime yürekten teşekkür ediyorum. Bu seçim, yarınki zaferimize bir ön olacaktır. Hep beraber 24. şampiyonluğumuzu yaşayacağız. Bu şölen havasında demokrasiyi uygulayan bir kulüpten bütün camialar korksun. Biz Galatasarayız. Kimseye benzemeyiz" ifadelerini kullandı.

Başkan Dursun Özbek ise, "Galatasaray'a yakışan demokratik bir seçim olmuştur. Süheyl kardeşime de bu demokrasiye verdiği destekten dolayı teşekkür ederim. Burada kaybeden yoktur. Bir kurum kazanmıştır. O da Galatasaray'dır" diye konuştu.

19:25 Sayımı tamamlanan 14. sandığın ardından Dursun Özbek, matematiksel olarak seçimi kazanmayı garantiledi.

14. sandık sonuçları
Dursun Aydın Özbek: 155
Bedii Süheyl Batum: 49

13. sandık sonuçları

Dursun Aydın Özbek: 141
Bedii Süheyl Batum: 36

12. sandık sonuçları
Dursun Aydın Özbek: 124
Bedii Süheyl Batum: 35

11. sandık sonuçları
Dursun Aydın Özbek: 158
Bedii Süheyl Batum: 53

18:27 Galatasaray Lisesi'nde 4 bin 415 oyun kullanıldığı kongrede, açılan ilk 10 sandık sonucunda başkan adaylarından Dursun Özbek bin 595, Süheyl Batum da 499 oya ulaştı.

10. sandık sonuçları
Dursun Aydın Özbek: 42
Bedii Süheyl Batum: 47

9. sandık sonuçları
Dursun Aydın Özbek: 167
Bedii Süheyl Batum: 146

8. sandık sonuçları
Dursun Aydın Özbek: 166
Bedii Süheyl Batum: 42

7. sandık sonuçları
Dursun Aydın Özbek: 164
Bedii Süheyl Batum: 45

17.35 6'ncı sandığın açılmasıyla birlikte Özbek toplamda 952 oy, Batum ise 323 oy aldı. İki aday arasındaki oy farkı 629

6. sandık sonuçları
Dursun Aydın Özbek: 151
Bedii Süheyl Batum: 63

5. sandık sonuçları
Dursun Aydın Özbek: 147
Bedii Süheyl Batum: 61

4.sandık sonuçları
Dursun Özbek: 162
Süheyl Batum: 61

3. sandık sonuçları
Dursun Özbek: 162
Süheyl Batum: 70

16.15: İlk iki sandık sonunda Özbek 330, Batum 68 oy aldı. İki aday arasındaki oy farkı 262

2. Sandık Sonuçları

Bedii Süheyl Batum: 32
Dursun Aydın Özbek: 173

1. Sandık Sonuçları
Bedii Süheyl Batum: 36
Dursun Aydın Özbek: 157

16.10: İlk sandık sonuçları açıklandı.  Bedii Süheyl Batum 36, Dursun Aydın Özbek 157 oy aldı. 

15.30: Galatasaray Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda oy sayımına geçildi. 

15.00: Galatasaray Olağan Seçimli Genel Kurul'da 4 bin 143 oy kullanıldı. Daha sonra ise seçime 4 bin 415 üyenin katıldığı açıklandı.

13.00 Dursun Özbek: İnşallah yarın Galatasaray'ın şampiyonluğunu her tarafı sarı-kırmızıya boyayarak kutlayacağız. Moralimiz yerinde. Florya'dayız hep, onun için bazı seçim etkinliklerini iptal ettik. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Bundan sonraki iş futbolcularımızın sahada göstereceği performansta. Güzel bir maç olsun ve Galatasaray şampiyon olsun istiyorum.

Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçim Genel Kurulu'nda oy verme işlemi devam ediyor.

 

12.40:  Süheyl Batum: Bir hayli katılım var. Galatasaray'da seçim daima bir şölen havasında geçer. Bunu anlamayanlar, "Sonra yapsaydık" diyor. Ama gördüğünüz gibi bugün çok güzel geçecek. Esas önemli olan, kim kazanırsa kazansın, ilk düşüncemiz yarın şampiyon olmak ve şampiyonluğumuzu kutlamak. Bütün Galatasaraylılar, bizde düşman olmayacağını biliyoruz. Hepimiz şampiyonluğu bekliyoruz.

"Nerelere ne giderse gitsin, biz şampiyon olacağız"

Yarın da Allah kısmet ederse 24. şampiyonluğumuzu; Nerelere ne giderse gitsin, yanlış anlamayın hediye, çikolata manasında söylüyorum, biz şampiyon olacağız. 

12.15: Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur oy kullanmaya geldi.

12.00: Oy kullanma işlemi sonrası başlayacak sayımın 20.00 -21.00'de bitmesi ve yeni başkanın belli olması bekleniyor. 

Hem Dursun Özbek hem Süheyl Batum 2 numaralı sandıkta oy kullandı. İki adaydan biri kendi sandığını seçimi kaybetmiş olacak. 

Oy verme işlemi 15.00'e kadar devam edecek

11.00 Galatasaray Başkan adayı Süheyl Batum oyunu kullandı. Batum, "Galatasaray için de, yarın için de, camiamız için de hayırlı olsun" dedi.

10.55: Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek oyunu kullandı. Özbek,"Seçilen yönetim inşallah Galatasaray için faydalı işler yapar, güzel günlere taşır. Hayırlı olsun Galatasaray için" ifadelerini kullandı. 

Hikmet Koyuncuoğlu: Galatasaray için seçimlerin demokrasi şöleni olduğunu, Türkiye'ye örnek bir şekilde geçtiğini biliyoruz. Sizlerden ricamız, tamamen bu bilinçle uygun bir biçimde hareket etmemiz. Amacımız etkin, verimli, hızlı, şeffaf ve adil bir gün geçirmek ve bir an önce camianın konsantrasyonunu yarına yöneltmesini sağlamak. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Sizlerden de aynı şeyi rica ediyoruz

10.45: Yapılan açıklamaların ardından oy verme işlemi başladı.

10.30: Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Pazar günü mayısların bizim olduğunu kanıtlayacağız. Taraftarlarımıza tüm sezon boyunca bizim yanımızda yer aldıkları için teşekkür ediyorum. Bayrakları hazırlasınlar. Mayısların bizim olduğunu en iyi onlar bilir" dedi.

10.20: Divan heyetinin oluşturulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede, sandık kurullarının oluşturulmasına geçildi.

10.15: Yeterli çoğunluğun aranmadığı genel kurulda, kongre divan başkanlığına iki adayın ortak teklifi ve oy birliğiyle Hikmet Koyuncuoğlu seçildi.

10.00: Galatasaray Kulübü'nün olağan seçimli genel kurulu başladı.

09.15: Genel kurulda, 10 bin 290 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Kongre üyelerinin oylarını kullanabilmeleri için Galatasaray Lisesi'nde 20 sandık kuruldu. Oy kullanma işlemi, saat 15.00'te sona erecek.

09.00: Üyeler saat 09.00 itibarıyla Galatasaray Lisesi’ne alınıp, İnan Kıraç Salonu’na yönlendirildi. 

Özbek kırmızı, Batum sarı

Galatasaray'ın olağan genel kurulunda, mevcut başkan Dursun Özbek ile anayasa profesörü ve siyasetçi Süheyl Batum yarışıyor. Genel kurul üyeleri Dursun Özbek için kırmızı, Süheyl Batum için de sarı renkte basılan oy pusulalarını kullanacak.

Adayların listeleri

Başkan: Dursun Özbek
Yönetim Kurulu (Asil): Metin Öztürk, Niyazi Yelkencioğlu, Bora İsmail Bahçetepe, Sedat Artukoğlu, Eray Yazgan, Can Natan, Mehmet Saruhan Cibara, Ali Yüce, İbrahim Hatipoğlu, Fatih Demircan.
Yönetim Kurulu (Yedek): Ozan Bingöl Yurtsever, Timur Kuban, Emir Aral, Lara Yılmaz, Ece Bora.
Denetim Kurulu (Asil): Ömer Çirkin, Fabrizio Casaretto, Hasan Can Külahçıoğlu.
Sicil Kurulu (Asil): Mehmet Çağatay Altınlı, Hayri Gürkan Eliçin, Okan Güngör, Utku Çağatay Aksoy, Özcan Karamahmutoğlu, Berat Uygur, Burçin Aslan.
Disiplin Kurulu (Asil): Hakkı Akil, Mithat Can Baydarol, Muharrem Remzi Tan, Mustafa İbrahim Ziyal, Aydın Önder, Ahmet Murat Canaydın, Ali Baran Öztürk.

 

 

Başkan: Süheyl Batum
Yönetim Kurulu (Asil): Aytuğ Sakallıoğlu, Ayşen Sarıkan Tanırcan, Aslı Makaracı Başak, Mete İkiz, Suat Sarı, Çetin Soysal, Mustafa Barış Yaşaroğlu, Rezan Epözdemir, Cüneyt Öztürk, Murat Karaman.
Yönetim Kurulu (Yedek): Metin Karakaya, Cem Topuz, Hikmet Sibel Akyelken, Mehmet Şişmanoğlu, Hikmet Ozan Öğüt.
Denetim Kurulu (Asil): Kemal Erimtan, Musa Armağan Adal, Hakan Üzeltürk.
Sicil Kurulu (Asil): Celal Açar, Ekrem Reşat Tüzün, Recep Şükrü Ergün, Mehmet Mustafa Kemal Yalman, Sedat Besen, Ahmet Mesut Gümüştaş, Metin Ünlü.
Disiplin Kurulu (Asil): Alp Yalman, İbrahim Haluk Nuralp, Teoman Cem Kadıoğlu, Huriye Cumhuriyet Şahin, Hüsnü Serdar Gökcan, Yalçın Veziroğlu, Banu Kaleağası Gürmen