08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.05.2024 09:14 | Son Güncelleme: 20.05.2024 10:55

Galatasaray'dan Ali Koç'a suç duyurusu

Galatasaray Kulübü Genel Sekreteri Eray Yazgan, derbi sonrası yaşananlar ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı
Galatasaray'dan Ali Koç'a suç duyurusu

Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Galatasaray ve Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Rams Park’ta oynanan mücadeleyi Arda Kardeşler yönetti. Nefes kesen maçı konuk ekip Fenerbahçe, Çağlar Söyüncü'nün attığı gole ile 1-0 kazandı. Şampiyonluk yarışını son haftaya taşıyan dersi sonrası ortalık karıştı. İki kulüp başkanından üstü üste açıklamalar geldi. 

Son olarak Galatasaray Kulübü Genel Sekreteri Eray Yazgan, yaptığı açıklamada, "Konu hakkında suç duyurusunda bulunduk. Kısa sürede aksiyon alınacaktır. Zaman zaman bizim taraftar grubumuzun kendisi için ifade ettiği kelimeler var. Bugün taraftarımızın ne kadar haklı olduğunu bir daha göstermiş oldu. Biz bu haksızlığın hukuksuzluğun bu memlekette devam etmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi.

"Suç duyurusunda bulunacağız"

Ali Koç'a suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Yazgan, "Ali Koç normal bir vaziyette değildi. Kendini kaybetmiş bir vaziyetteydi. Biz bu haksızlığın hukuksuzluğun takipçisi olacağız. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Umarım kullandığı ifadeleri Savcılık önünde de kullanır. Madem mertlikten bahsediyor o zaman mertçe kullandığı ifadeleri savcılık önünde de söylesin. Öyle bir provokasyona, böyle bir şeye gerek yoktu" ifadelerini kullandı. Yazgan Ali Çelikkıran'ın yumruklanmasıyla ilgili ise "O linçi yapan bir yardımcı antrenör. İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal değil bizim için. Kendisi hakkında da bir girişimde bulunulur. Spor şube dedi ki bize çıkmalarına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Ne olmuştu?

Derbide maç öncesi olduğu gibi sonunda da kavga çıktı. 1-0 kazanan F.Bahçeli futbolcular galibiyeti taraftarlarıyla kutlamak istedi ancak tribünlerden yabancı madde yağmuruna tutuldu. Soyunma odasına giren takım bir süre sonra tekrar çıktı. Galatasaraylı taraftarlar stadı terk ederken güvenlik nedeniyle bir süre daha tutulan Fenerbahçeliler ise tribündeydi. Stada gelen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da takımla sahaya çıkıp zaferi kutladı.

Tekrar sahaya çıkmaları Galatarasaylı görevliler engellenmeye çalışılsa da sarı lacivertliler sahaya girdi ve Fenerbahçe bayrağı açtı. Futbolculardan İrfan Can Eğribayat ve Mert Hakan Yandaş sahanın ortasında ellerindeki Fenerbahçe Bayrağı’nı havaya kaldırırken, o esnada yan taraflarında arbede yaşandı. Stat müdürü Ali Çelikkıran bayrağı almaya çalışırken yaşanan arbedede yumruk yedi. Çelikkıran'ın Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal tarafından darp edildiği iddia edildi. Galatasaray genel sekreteri Eray Yazgan ve Galatarasaylı yetkililer ile Başkan Dursun Özbek’in şoförünün darbe aldığı görüldü.

“Buradan gitmezsen dayak yiyeceksin”

Saha içindeki kavgada başkan Ali Koç ve statta bulunan Fenerbahçeli yöneticilerin tamamı zeminde bulunurken, Ali Koç’un Eray Yazgan’a “Buradan gitmezsen dayak yiyeceksin” dediği kameralara yandı. Koç, F.Bahçeli yönetici Selahattin Baki’ye de ‘Sus artık’ şeklinde sert bir tepki gösterdi. Stadın ışıkları söndürülürken olayların yatışmasının ardından yeniden içeriye giren Ali Koç’un, “Haydi bitti işimiz, gidebiliriz” dediği de duyuldu.