19 Mart 2024, Salı
Giriş: 05.06.2023 14:05 | Son Güncelleme: 05.06.2023 14:14

Galatasaray'ı Şampiyonlar Ligi yolunda neler bekliyor?

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasındaki yolu, Avrupa'da 1-2 istisna hariç sezonların bitmesinin ardından belli oldu. İşte Sarı Kırmızılıları bekleyen rakipler ve kritik kura/maç tarihleri
Galatasaray'ı Şampiyonlar Ligi yolunda neler bekliyor? - Resim: 1


Galatasaray, Şampiyonlar Ligi finalistleri Inter ve Manchester City'nin liglerinde de Şampiyonlar Ligi bileti alması nedeniyle elemelere 1. Tur'dan değil 2. Tur'dan başlayacak. Şu an Galatasaray ile birlikte 2. Tur'da olması kesinleşen takımlar Norveç'ten Molde, Danimarka'dan Kopenhag, Hırvatistan'dan Dinamo Zagreb ve Güney Kıbrıs'tan Aris Limassol oldu.

Galatasaray'ı Şampiyonlar Ligi yolunda neler bekliyor? - Resim: 2


Galatasaray, 2. Ön Eleme Turu'nda mücadele edecek 20 takım arasında en iyi UEFA puanına sahip 3. takım durumunda. Galatasaray'dan daha iyi puan sahip sadece Dinamo Zagreb ve Kopenhag bulunuyor. Galatasaray, 2. ön eleme turuna seri başı olarak katılacak.

Galatasaray'ı Şampiyonlar Ligi yolunda neler bekliyor? - Resim: 3

2. Eleme Turu'nda mücadele etmesi muhtemel olan 30 takım var. Bunlardan İzlanda ekibi Breidablik, Karadağ ekibi Buducnost, Andorra ekibi Escaldes ve San Marino ekibi Tre Penne, 1. Ön Eleme Turu'na katılabilmek için de aralarında karşılaşacak. Bu 4 takımdan sadece 1'i 1. Ön Eleme Turu'na katılabilecek.

Galatasaray'ı Şampiyonlar Ligi yolunda neler bekliyor? - Resim: 4


1. Ön Eleme Turu'nda toplam 30 takım mücadele edecek ve bu takımlardan 15'i 2. Ön Eleme Turu'na dahil olacak. Bu 15 takımdan 10'u çok yüksek ihtimalle Galatasaray'ın muhtemel rakibi olacak. İşte o takımlar.