19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Giriş: 04.10.2023 08:37 | Son Güncelleme: 04.10.2023 09:18

Galatasaray'ın Manchester United zaferi Avrupa basınında

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. hafta mücadelesinde Old Trafford'da Manchester United ile karşılaşan Galatasaray iki kez geri düştüğü maçta rakibini 3-2 yenerek 3 puan aldı. Sarı kırmızılı ekibin tarih yazdığı karşılaşma sonrası Avrupa basını 30 yıl önceki maça atıfta bulunarak G.Saray'a övgüler yağdırdı
Galatasaray'ın Manchester United zaferi Avrupa basınında - Resim: 1


Independent: 30 yıl önce Manchester United, Galatasaray'la oynayacağı zaman "Cehenneme Hoş geldiniz" pankartlarıyla karşılanmışlardı. 30 yıl sonra ManU o bahsedilen cehennemi yaşadı, ancak İstanbul'da değil Manchester'da.

Galatasaray'ın Manchester United zaferi Avrupa basınında - Resim: 2

The Athletic: Burası Manchester United - korkuya kapılmış ve güvenden yoksun bir takım

Bir zamanlar bilge bir adam en unutulmaz sonların "şaşırtıcı ama kaçınılmaz" olduğunu söylemişti. Galatasaray'ın Salı günü Şampiyonlar Ligi'nde 10 yıl sonra deplasmanda aldığı ilk galibiyet, Manchester United'ın eski taktiksel hatalarını birleştirerek bunu kanıtlar gibiydi.

Galatasaray'ın Manchester United zaferi Avrupa basınında - Resim: 3

The Guardian: Cehenneme hoş geldiniz. Manchester United'ın 1993'teki meşhur Galatasaray karşılaşması yeni bir boyut kazandı...

Şampiyonlar Ligi grup aşamasının açılış maçında Bayern Münih'e 4-3 yenilmelerinin ardından son 16'ya kalma şansları pamuk ipliğine bağlı hale geldi.

Galatasaray'ın Manchester United zaferi Avrupa basınında - Resim: 4


Daily Mail: Wilfried Zaha'nın Old Trafford'a rüya gibi dönüşün tadını çıkardığı maçta Onana'nın felaket hatası sonrası Casemiro oyundan atıldı, Mauro Icardi son anlarda attığı golle Galatasaray'a galibiyeti getirdi.