25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.05.2023 12:11 | Son Güncelleme: 29.05.2023 13:04

Hamburg'un sevinci 90+9'da yarım kaldı: Taraftarlar kutlamalar için sahaya girdi

Almanya ikinci ligi takımlarından Hamburg FC'nin yükselme kutlamaları FC Heidenheim'in 90+9'da bulduğu golle yarım kaldı. Lig yükseldikleri kesinleşmeden kutlama için sahaya inen taraftarlar, Heidenheim'den gelen gol haberi sonrası stadı hayal kırıklığı içerisinde terk etmek zorunda kaldı
Fotoğraf: Matthias Hangst/Getty Images
Fotoğraf: Matthias Hangst/Getty Images

Almanya ikinci liginde Hamburg ve Sandhausen arasında oynanan karşılaşma futbol sahalarında ender rastlanan görüntülere sahne oldu. Bundesliga'ya yükselme mücadelesi veren Hamburg deplasmandaki maçta Sandhausen'i 1-0 mağlup etti ve 2. sıraya yükseldi. Aynı anda bir üst lige yükselme yolundaki en yakın rakibi Heidenheim ise Regensburg'la oynadığı karşılaşmanın 90+2. dakikasına 2-1 geride girdi.

Hamburg, Heidenheim'in herhangi bir puan kaybı durumunda Bundesliga'ya yükselmeye hak kazanacaktı. Rakiplerinin son dakikaya 2-1 geride girmesiyle, lige yükselmeyi garantilediklerini düşünen taraftarlar sahaya girerek şampiyonluk kutlamalarına erkenden başladılar.

Fakat daha sonrasında ise Heidenheim mucizevi bir geri dönüşün altına imzasını atarak 90+3 ve 90+9'da bulduğu gollerle karşılaşmadan 3-2 kazanarak şampiyon olmayı başardı.