28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.01.2024 19:55 | Son Güncelleme: 15.01.2024 06:13

İsrail'e destek krizi: Antalyasporlu Sagiv Jehezkel önce kadro dışı kaldı sonra gözaltına alındı

Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, Trabzonspor'a attığı golden sonra, gol sevinci sırasında bileğindeki İsrail'e destek mesajını gösterince önce kadro dışı bırakıldı, sonra Adalet Bakanı'nın soruşturma başlatılacak açıklamasıyla gözaltına alındı. Oyuncu adliyeye sevk edilecek.
Jehezkel, Trabzonspor maçında attığı golün ardından bileğindeki "100 days... 7.10." yazısını gösterdi. Mesaj, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e yaptığı saldırı ve üzerinden geçen 100 günü ifade ediyor.
Jehezkel, Trabzonspor maçında attığı golün ardından bileğindeki "100 days... 7.10." yazısını gösterdi. Mesaj, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e yaptığı saldırı ve üzerinden geçen 100 günü ifade ediyor.

Antalyaspor, Trabzonspor maçında attığı gol sonrası yaptığı sevinçle tepki çeken İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel'in kadro dışı bırakıldığını açıkladı. Futbolcu 1-1 biten maçta, takımının golünü kaydederken kameralara bileğindeki İsrail'e destek mesajı göstermişti.  

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Jehezkel hakkında soruşturma başlatıldığını açıklayıp şu sözleri paylaştı:

"Bugün oynanan Antalyaspor-Trabzonspor Süper Lig müsabakasında attığı golden sonra İsrail’in Gazze'de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan adli soruşturma başlatılmıştır. 100 günü aşkın süredir, çocuk-kadın, genç-yaşlı demeden Gazze’de soykırım yaparak insanlık suçu işleyen İsrail’in saldırılarını bir kez daha lanetliyorum. Filistinli mazlumların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz"

Bu açıklamadan sonra, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Spor Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, futbolcuyu gözaltına aldı. Futbolcunun tercüman aracılığıyla ifadesi alınırken, sabah saatlerinde adliyeye sevk edileceği belirtildi. 

TFF'den kınama

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trabzonspor'a attığı golün ardından yaptığı hareket nedeniyle tepki çeken ve Bitexen Antalyaspor tarafından kadro dışı bırakılan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'i kınadı.

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"​​​​​​​Trendyol Süper Lig'de oynanan Bitexen Antalyaspor-Trabzonspor maçında futbolcu Sagiv Jehezkel'in hiçbir şekilde kabul edilemez davranışını kınıyoruz. Bitexen Antalyaspor'un futbolcu ile ilgili aldığı kadro dışı bırakılma kararını yerinde buluyoruz. Sorumlular ile ilgili gerekli işlemler ve disiplin soruşturmaları ivedilikle başlatılmıştır. İnsanlık onurunu ve Türk toplumunun vicdanını rahatsız eden bu hareketin sorumluları ile ilgili gereğinin yapılacağından kamuoyunun şüphesi olmasın"

Antalyaspor Kulübü kadro dışı bıraktı

Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün Trabzonspor ile oynadığımız karşılaşmanın 68'inci dakikasında attığı golden sonra bileğindeki yazıyı paylaşarak ülkemizin milli değerlerine aykırı hareket ettiği görülen Sagiv Jehezkel'in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir. Yönetim kurulumuz, sonunda şampiyonluk ya da kupa bile olsa, ülkemizin hassasiyetlerine karşı davranışlarda bulunulmasına asla müsaade etmeyecektir"

Söz konusu bu fotoğrafı sosyal medyadan paylaşan Antalyaspor gelen tepkiler sonrası paylaşımı kaldırdı. 

Jehezkel, Trabzonspor maçında attığı golün ardından bileğindeki "100 days... 7.10." yazısını gösterdi. Mesaj, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e yaptığı saldırı ve üzerinden geçen 100 günü ifade ediyor.

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, yaşanan olay sonrası yaptığı yazılı açıklamada şu sözleri kaydetti:

"Bugün oynadığımız Trabzonspor karşılaşmasında, Sagiv Jehezkel’in, Antalya’mın, Antalyaspor’umuzun ve ülkemizin hassasiyetlerine aykırı bir davranış içinde bulunduğunu üzüntü ve şaşkınlık ile takip ettim. Kulübümüz resmi sosyal medya hesaplarında gol sonrası yapılan anlık paylaşım, konunun fark edilmesi ile birlikte anında kaldırılmıştır. Sonunda hangi büyük başarı gelecekse bile bu tür davranışlara benim başkan olduğum süre içinde müsaade etmeyeceğimi tüm kamuoyunun bilmesini isterim. Bizler sporun ve yeşil zeminin içinde kalmaya, futbolcularımızı din, dil, ırk ayrımı yapmadan sadece sporcu olarak görmeye devam ederken, spekülasyona neden olabilecek bu hareketi asla tasvip etmiyorum. Bugün olduğu gibi bundan sonra da gereğini yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın"