22 Mayıs 2025, Perşembe
Abone Ol Giriş yap
Haber Giriş: 11.11.2022 04:30 | Son Güncelleme: 11.11.2022 04:30

Liverpool niye satılık?

Ünlü İngiliz kulübü Liverpool’u sahipleri satışa çıkardı. Sahada sonuçların iyi olduğu bir dönemin sonunda FSG niye satmak istiyor? İhtimallere bakalım
Liverpool teknik direktörü Jurgen Klopp takımının rakiplerine benzemediğini söylüyor (Fotoğraf: GJames Gill - Danehouse/Getty Images)
Liverpool teknik direktörü Jurgen Klopp takımının rakiplerine benzemediğini söylüyor (Fotoğraf: GJames Gill - Danehouse/Getty Images)
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Liverpool bir kez daha sahada yaptıklarıyla değil saha dışıyla gündemde. Kulübün sahibi Amerikalı Fenway Sports Group (FSG) takımı satmak üzere bazı finans kurumlarına yetki verdiğini açıkladı. FSG takımı 2010’da bir diğer Amerikalı gruptan 300 milyon sterline satın almıştı. Aradan geçen 12 yılda hem sürdürülebilir bir yapı kurdular hem de saha içinde çok sayıda başarı kazandılar. Üstelik tüm bu süreçte FSG grubu ne Manchester City örneğindeki gibi dışarıdan büyük sermaye ekledi ne de Manchester United örneğindeki gibi temettü yoluyla kulüpten para çekti.

Yazının tamamını görebilmek için lütfen abone olun. ABONE OL Aboneyseniz üye girişi yapınız.
Oksijen'e e-gazete aboneliği ile edineceğiniz avantajlar; Oksijen yazarlarının tüm yazılarına erişim Gazeteoksijen.com üzerinden 7/24 güncel haber erişimi Her gün e-posta kutunuza gelen Oksijen bülteni Gazete Oksijen, O2 ve özel yayın arşivine erişim

Hesap oluşturun

veya
Zaten üye misiniz? Üye girişi yapın