29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 23.11.2022 14:10 | Son Güncelleme: 23.11.2022 14:19

Manchester City, Guardiola'nın sözleşmesini 2 yıl daha uzattı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City, Pep Guardiola ile 2 yıllık yeni sözleşme imzaladı. İspanyol teknik direktörün yıllık 23 milyon euro olan maaşına da ciddi oranda zam yapıldı
Manchester City, Guardiola'nın sözleşmesini 2 yıl daha uzattı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City, sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan İspanyol teknik adam Pep Guardiola ile sözleşme uzattı. Kulüpten yapılan açıklamaya göre, İspanyol teknik adamın sezon sonunda bitecek olan sözleşmesi 2025 yılına kadar uzatıldı.

2016 yılında Manchester City'nin başına geçen 51 yaşındaki Guardiola, İngiliz ekibiyle çıktığı 374 maçta 271 galibiyet elde ederek yüzde 72,4'lük kazanma yüzdesine ulaştı.

Guardiola'nın yıllık 23 milyon euro olan maaşının da önemli ölçüde artırıldığı konuşuluyor. İmza sonrası konuşan Pep Guardiola, "Bana güvendikleri için kulüpteki herkese ne kadar teşekkür etsem azdır. City'de mutlu ve rahatım. Son 10 yılda büyük gelişim kaydettik ve önümüzdeki 10 yıl içinde çok daha büyük başarılar elde edeceğiz" dedi 

Guardiola, son beş Premier Lig şampiyonluğunun dördü de dahil olmak üzere Manchester City ile 11 kupa kazandı.

Manchester City Kulübü Başkanı Khaldoon Al Mubarak ise "Pep'in Manchester City ile yolculuğunun devam etmesinden ötürü çok memnunum. Bu organizasyonun başarısına ve yapısına şimdiden çok katkıda bulundu. Hala sahip olduğu enerji, açlık ve hırs göz önüne alındığında nelerin mümkün olabileceğini düşünmek heyecan verici" diye konuştu.