15 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.10.2024 15:26 | Son Güncelleme: 15.10.2024 15:36

Manchester United Alex Ferguson'u kovmak zorunda kaldı

Ineos, Sir Alex Ferguson’ın yılda 2 milyon sterline Manchester United'ın 'küresel büyükelçiliğini' yapma görevine son verdi. Efsane teknik adam, yönetim kurulundaki sembolik görevini sürdürecek
Manchester United Alex Ferguson'u kovmak zorunda kaldı

Sir Jim Ratcliffe, sahibi konumunda olduğu Manchester United’da “kemer sıkma politikaları kapsamında” Sir Alex Ferguson’ın “büyükelçilik” sözleşmesine son verdi. 27 yıl boyunca United’a teknik direktörlük yaptıktan sonra 2013’te emekli olan 82 yaşındaki Ferguson, kulübün “küresel büyükelçisi” olarak görev yapıyordu. Ferguson’a bu görev için yaklaşık 2 milyon sterlin maaş veriliyordu.

The Times’ın aktardığına göre kariyeri boyunca United’la 13’ü Premier Lig şampiyonluğu 38 kupa kazanan Ferguson’ın yönetim kurulundaki sembolik rolünü koruması bekleniyor. Ferguson, United’ın iç saha karşılaşmalarını sıklıkla Old Trafford’da takip etmeyi sürdürüyor.

Maaşı kesilecek

Habere göre Ratcliffe, İskoçyalı efsane teknik direktörle yaptığı görüşmede Ineos’un kulüpteki harcamaları kısamaya çalıştığını, bu sebeple sezon sonu itibariyle “küresel büyükelçi” olması için ödedikleri maaşı keseceklerini söyledi. Kaynaklara göre görüşme “dostane” geçti.

Ratcliffe’in kulübün hisselerinin yüzde 27.7’sini almasının ardından Ineos, kulüpte bir “kemer sıkma” programı yürürlüğe soktu. Kulüp, harcamaları azaltmak için danışmanlar getirdi. Bu doğrultuda 250 kişi işten çıkardı. Ferguson’ın uzun süredir Manchester United’da görev yapılan insanların işten çıkarılmasından rahatsızlık duyduğu söyleniyordu.