09 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.01.2024 18:51 | Son Güncelleme: 21.01.2024 22:18

Manchester United'ın yeni CEO'su Omar Berrada oldu

Manchester United, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Omar Berrada'yı yeni icra kurulu başkanı olarak atadığını duyurdu. Açıklamada, Berrada'nın göreve başlama tarihinin zamanı geldiğinde teyit edileceği, Patrick Stewart'ın ise geçici CEO olarak görevine devam edeceği belirtildi
Manchester United'ın yeni CEO'su Omar Berrada oldu

Manchester United, Richard Arnold'un ayrılmasından bu yana yeni bir CEO arıyor ve halefini, Manchester City'nin yakın zamanda saha içi ve saha dışı başarısında önemli rol oynayan Berrada'da buldu.

Manchester United'ın 20 Ocak Cumartesi günü yaptığı açıklamada "Manchester United, Omar Berrada'nın yeni CEO olarak atandığını duyurmaktan memnuniyet duyuyor. Kulübümüz futbolu ve sahadaki performansı yaptığımız her şeyin kalbine yeniden koymaya kararlı. Omar'ın atanması bu yolculuktaki ilk adımı temsil ediyor" diye belirtildi.

Avrupa futbolunun zirvesindeki en deneyimli futbol yöneticilerinden biri olan Omar, başarılı liderlik geçmişi ve  değişime öncülük etme tutkusuyla birlikte yeni kulübüne futbol deneyimi ve ticari uzmanlık da getiriyor. Halihazırda City Football Group'ta Futbol Operasyonları Direktörü olarak görev yapan ve 5 kıtada 11 kulübü denetleyen Omar, bundan önce Barcelona'da üst düzey görevlerde yer almıştı.

Manchester United'ın sahipleri Joel ve Avram Glazer, Berrada'yı kulübün yüzde 25 hissesini satın alan Jim Ratcliffe ile istişare ederek atadı.

Omar'ın göreve başlama tarihi, zamanı geldiğinde teyit edilecek; o zamana kadar Patrick Stewart da geçici CEO görevine devam edecek.

Pep Guardiola döneminde Barcelona yönetim kurulunun da bir parçası olan Berrada, Manchester City'nin ticari direktörü olarak işe başladı, operasyonlardan sorumlu yöneticiliğe yükseldi ve daha sonra 2020'de futbol operasyonlarından sorumlu yönetici oldu. Manchester United'ın Berrada'nın atanmasıyla ilgili açıklaması, kulübün Manchester City'nin başarı formülünü tekrarlama ve United'ı yeniden "şampiyonluk kazanan bir kulübe" dönüştürme niyetini açıkça gösteriyor.