20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 01.05.2023 14:59 | Son Güncelleme: 01.05.2023 15:30

Mehmet Büyükekşi: TFF'ye ziyaretlerin olumlu ya da olumsuz hiçbir katkısı yok

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, geçtiğimiz hafta Riva'da TFF İdari Merkezi'ni ziyaret eden Fenerbahçe ve Galatasaray yönetimlerine yönelik açıklamasında "TFF'ye ziyaretlerin olumlu ya da olumsuz hiçbir katkısı yok. Biz hiçbir şekilde etkilenmeyiz" ifadelerini kullandı
Mehmet Büyükekşi: TFF'ye ziyaretlerin olumlu ya da olumsuz hiçbir katkısı yok

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ankara kulüplerini ziyareti sırasında gündemde büyük ses getiren TFF'ye yapılan Fenerbahçe ve Galatasaray ziyaretleriyle ilgili, "Hepimizin çok dikkatli olması lazım. TFF'ye ziyaretlerin olumlu ya da olumsuz hiçbir katkısı yok. Biz hiçbir şekilde etkilenmeyiz. Hakemlerin ve Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) etkilenmemesi için gerekli talimatları veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Hakemlerde hata yapabilir

Herkes çıkıp futbolunu oynasın diyen Büyükekşi, "Kulüplerin kendi kapısının önünü süpürmesini istiyoruz. Kendi futbolcusuyla, kendi teknik direktörleriyle ilgilensinler. Biz de hakemlerle ilgileniriz. Bir teknik adam 'Oyuncumuz hata yaptı ve gol oldu' diyor. Hakemler de hata yapabilir. Önemli olan iyi niyet" dedi.

Ne olmuştu?

3-1'lik skorla Beşiktaş'ın galip olduğu Beşiktaş-Galatasaray derbisinden önce Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç TFF'nin Riva'daki merkezine bir ziyaret gerçekleştirmiş, sonrasında maçın hakeminin Ali Şansalan olarak belirlenmesinin Ali Koç'un müdahalesiyle gerçekleştiğini iddia edilmişti. Bunun üzerine Beşiktaş Spor Kulübü ise konu üzerine hakem değişikliği gibi bir durum söz konusu olduğunda itiraz etmeyeceklerini dile getirmişti.

Kaynak: AA