05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.09.2023 11:41 | Son Güncelleme: 09.09.2023 13:01

Neymar, Pele'nin gol rekorunu kırdı

Brezilya Milli Takımı ile 125. kez sahaya çıkan Neymar, Bolivya maçın ikinci yarısında milli takım forması altında attığı gol sayısını 79'a çıkardı ve Pele'nin rekorunu geride bıraktı
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Güney Amerika Dünya Kupası Elemeleri 1. haftasında Brezilya ile Bolivya karşı karşıya geldi. Sambacılar, mücadeleyi 5-1 kazanmayı başardı. İkinci yarıda 2 gol atarak maçın oyuncusu seçilen Neymar, Brezilya formasıyla çıktığı 125 maçtaki toplam gol sayısını 79'a çıkartarak Pele'yi geride bıraktı.

"Pele'den daha iyi değilim"

77 gol rekorunu geçen Neymar "Çok mutluyum. Bu rekoru kıracağımı hiç hayal etmemiştim. Ama sırf bu rekoru kırdım diye Pele'den daha iyi olduğumu söylemek istemiyorum" dedi.

Plaket verildi

Neymar, Brezilya Futbol Konfederasyonu (CBF) Başkanı Ednaldo Rodrigues'ten Brezilya Milli Takımı'nda en çok gol atan oyuncusu olarak bir plaket aldı. Hatıra plaketini alırken Neymar "Adımı Brezilya milli takımının tarihine yazmak ve uzakta olan aileme ve takım arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Pele'nin hesabında tebrik

Aralık ayında 82 yaşında hayatını kaybeden Pele'nin Twitter (X) hesabından Neymar'ın başarısı kutlandı. Paylaşılan iletide "Brezilya'da Kral'ı geride bırakan Neymar'ı tebrik ederiz. Elbette Pele bugün sizi alkışlıyor!" ifadeleri yer aldı. Söz konusu rekorun ardından Brezilya Milli Takımı'nın en golcüleri şöyle sıralandı:

Neymar  79 gol
Pele  77 gol
Ronaldo  62 gol
Romario  55 gol
Zico  48 gol


Brezilyalı yıldız Bolivya maçı öncesi yaptığı açıklamada Suudi Arabistan Ligi'nin Fransa Ligi'nden daha iyi durumda olabileceğini söyledi. Neymar "Futbol topu her yerde yuvarlak, Suudi Arabistan Ligi'ni oluşturan yıldızlar göz önüne alındığında Ligue 1'den daha iyi olması mümkün. İlk gittiğimde Fransa Ligi'nin de kolay olduğunu söylemişlerde ama en çok acı çektiğim yer orası oldu" diye konuştu.

Suudi Arabistan'a uyum sağlamakta zorluk çekeceğini düşünmediğini belirten Neymar, "Arapça bilmiyorum ama Fransa'da geçirdiğim 5-6 yıldan sonra Fransızca da öğrenememiştim, şimdi de aynı şekilde olur muhtemelen. Ben yeni bir kültür keşfettiğim için mutluyum. Çok iyi şekilde karşılandım ve ben seçimimden memnunum" sözlerini kullandı.