14 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.08.2024 00:55 | Son Güncelleme: 28.08.2024 01:06

Okan Buruk: Birinci sorumlu benim

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Şampiyonlar Ligi'ne play-off turunda veda etmeleri için, "Maça hazırlayan teknik adam, oyuncuları seçen teknik adam. Birinci sorumlu benim. Oyuncularım en iyisini yapmaya çalıştı" dedi
Okan Buruk: Birinci sorumlu benim

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İsviçre ekibi Young Boys'a elenen Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Buruk, "Hayal ettiğimiz ile maç içinde gerçekleşen örtüşmedi. Kağıt üstünden oyuncu bazında inanılmaz bir kalite farkı var. Daha iyi bir performans ortaya koyabilirdik. Geçen sene burada oynadığımız Molde maçına benzeteceğim. Zaman zaman üstümüzde 5'er 10'ar kilo ağırlık varmış gibi hareket ettik. Baskıdan mı.. Bazen çok iyi hazırlanırsınız, bu da etkiler" dedi.

İlk yarıda kötü bir oyun ortaya koyduklarını belirten Buruk, "Ne paslarımız ne dikine oyunumuz ne parselizasyonumuz iyiydi. Çok fazla pas hatası yapıp rakibe geçiş şansı verdik. İkinci yarı biraz daha dengeledik, rakip kaleye gittik, pozisyon ürettik. Son bölümde daha çok rakip kalede oynadık. Maçı çevirecek pozisyonu yakaladık. Icardi'nin vuruşu rakipten döndü, o pozisyon dönüp gol oldu" ifadelerini kullandı. 

"Oyuncularım en iyisini yapmaya çalıştı"

Mağlubiyette sorumluluğun öncelikle kendisinde olduğunu belirten Galatasaray Teknik Direktörü, "İlk başta sorumlu benim. Maça hazırlayan teknik adam, oyuncuları seçen teknik adam. Birinci sorumlu benim. Oyuncularım en iyisini yapmaya çalıştı. Muhteşem bir taraftar vardı. Maçtan önce maç içinde maçtan sonra desteklediler. Onların istedikleri galibiyeti getiremedik. Üzgünüz" diye konuştu. 

"Avrupa Ligi'ni kazanmayı hedefliyoruz"

Takımının geçen sezon şampiyon olduğu için play-off turunda oynadığını dile getiren Okan Buruk şunları söyledi: "Bu oyuncular kazandı. Yine kazanacak olan bu oyuncular. Öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Prestijli turnuvanın içinde olamamak üzüyor ama tekrar ligdeki şampiyonluğa, Avrupa Ligi'ni kazanmayı hedefliyoruz. Bunu yapacak potansiyelimiz, gücümüz var. Şanssızlık da var. Davinson sakatlandı. Abdülkerim kırmızı kart gördü. İlk maçta Kaan yoktu. Geriden oyun kurarken çok zorlandık. Topu öne itmede, hızda Davinson'un olmaması çok büyük eksikti. Galatasaray her türlü yürümeliydi hedefine ama yapacağımız 1-2 takviyeden sonra takımımız şampiyonluk ve Avrupa için yarışacak."