Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde Stuttgart'ı evinde Aleksey Batrakov'un golleriyle 2-0 mağlup etti.
Karşılaşma sonrası basına açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Okan Buruk "Maç beklediğimiz gibi oldu. Stuttgart'ın hücum gücü yüksek ama çok da pozisyon veren bir takım. Maçta çok pozisyon oldu. Ne zaman sakin kaldık, pasla çıktık daha iyi oldu. Daha iyi bir skorla devreye girebilirdik. Maçın başında golü de yiyebilirdik. 2-0 sonrası üçüncü golü de bulabilirdik. Yakın verilerle geçti maç. Kazanmak çok önemliydi" dedi.
Buruk'un açıklamalarından satır başları şöyle:
"Aslında maç beklediğimiz gibi geçti. Bunu sürekli dile getirmiştim. Hücum gücü çok yüksek ancak aynı zamanda rakiplerine çok fazla pozisyon veren bir takım. Maç içerisinde iki takım da çok sayıda pozisyon buldu. Birbirlerine baskı yapmaları zaman zaman uzun topların artmasına ve ikinci topların önem kazanmasına neden oldu.
Ne zaman sakin kaldık, pas yapmayı denedik ve pasla çıkmayı başardık, özellikle ilk yarıda bunu çok daha iyi uyguladık. Daha iyi bir skorla devre arasına girebilirdik ancak maçın hemen başında gol yiyerek geriye de düşebilirdik. 2-0'dan sonra üçüncü golü de bulabilirdik.,
'Galibiyet çok önemliydi'
İstatistiklere baktığımızda iki takımın verilerinin birbirine oldukça yakın olduğunu görüyoruz. Rakip ceza sahasında topla buluşma ve şut sayıları da birbirine yakındı. Kazanmak, buradan galibiyetle ayrılmak çok önemliydi.
'Tehlikeli bir takımla karşılaştık'
Rakibimiz hücum geçişlerini çok etkili yapan bir takım. 2-0 öndeyken bile iki kez hücum geçişi fırsatı yakaladılar. Biz hücum ederken top kayıpları yaşadığımızda, özellikle beklerimiz öne çıktığında, iki santrfor ve bir 10 numarayla oynamaya çalıştılar. El Khannouss'un bulunduğu kanadı kullanmak istediler. Çok çabuk rakip kaleye gitmeye çalışan, bu nedenle de tehlikeli bir takımla karşılaştık.
'Bugün çok önemliydi'
2-0 kazandık ve gol yemedik. Hem üç puan almak hem de averajımıza katkı sağlamak, bir sonraki tura geçme hedefimiz açısından bugün çok önemliydi. Bunu başardık. Hedefimiz elbette daha yukarılara çıkmak.
Hakem eleştirisi
Bugün iki takım da çok yoruldu. Oyun şartları iyi değildi; çok kötü bir zeminde oynadık. Zemin zaman zaman iki takımı da zorladı ve pas hatalarına neden oldu. Bunun yanında özellikle ilk yarıda çok sert müdahaleler vardı. Belki daha fazla sarı kart çıkabilirdi. Lemina’nın pozisyonu kırmızı kart olabilir miydi, bunu da değerlendirmek gerekiyor.
Hakem İngiliz'di ancak maçın 90 dakikasına baktığımızda bazı kararların rakibimiz lehine olduğunu düşündük."
Kaynak: Gazete Oksijen
