29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.02.2024 22:01 | Son Güncelleme: 18.02.2024 22:08

Okan Buruk'tan zemin açıklaması: Bu işi yapanlara teşekkür etmek gerek

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Ankaragücü galibiyetinden sonra konuştu. Maç öncesi zeminle ilgili endişelerini dile getiren Buruk, karşılaşmanın ardından "Yapılan 10 günlük bakım içerisinde oyuncuların zorluk yaşamadığını gördük. Bu anlamda teşekkür etmek istiyorum" dedi
Okan Buruk'tan zemin açıklaması: Bu işi yapanlara teşekkür etmek gerek

Galatasaray'ın Ankaragücü'nü 3-0 yendiği maçtan sonra, sarı kırmızılı ekibin teknik direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu. Maçın başında attıkları iki golle Ankaragücü'nü psikolojik açıdan sıkıntıya soktuklarını söyleyen Buruk, zeminin beklediklerinden iyi olduğunu belirtti ve emeği geçenlere teşekkür etti. 

Yeni transfer Derrick Köhn'ün performansını da değerlendiren Buruk, yayıncı kuruluş mikrofonlarına şu açıklamaları yaptı:

"Liderliği tekrar geri almak için iyi bir başlangıca ihtiyacımız vardı. Maça golle başlamamız oyunu bize doğru yöneltti. Çok erken ikinci golü de bulduk, bunun da rakibimizin psikolojik olarak aşağıya gittiğini söyleyebiliriz. Bizi de yükseltti. İkinci yarıda girdiğimiz pozisyonlar vardı. İyi bir takım Ankaragücü. Maça iki golle başlayınca oyunlarını kırdık"

Zemin beklediğimizden iyiydi

Buruk sözlerinin devamında "Maçın genelinde üstün olan taraftık. Günün sonunda hem 3 puan hem sakatlıksız ayrılıyoruz. Zemin de beklediğimizden iyiydi. Yapılan 10 günlük bakım içerisinde oyuncuların zorluk yaşamadığını gördük. Bu anlamda teşekkür etmek istiyorum. Çok önemli, 10 gün öncesiyle fark oldu. Bu işi çıkaran insanlara teşekkür etmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

Oyuncular değişebilir, anlayış değişmiyor

"Oyun anlayışımız değişmiyor. Oyuncular değişebilir" diyen Buruk, "Bu oyun içerisinde aslında ilk yarıda da ikinci golde Davinson'un gol atma nedeni, doğru yerde baskı yapması ve önde oynaması. Stoperlerimizin öne çıkması çok önemliydi, hediyesini de gol atarak aldı Davinson. Oyun içerisinde de bunu çok fazla yaptık" ifadelerini kullandı.

Köhn takıma çabuk alıştı

"Otomatikleşmiş önde iki oyuncumuz var, Icardi ve Mertens. Onlardan başlayan baskılarımız oldu" şeklinde konuşan Buruk, sözlerini şöyle tamamladı:

"Derrick Köhn de ilk maçı olmasına rağmen rahat oynadı. Kerem Aktürkoğlu ve Demirbay'la uyumlulardı. Genel olarak ilk maçına rağmen öz güvenli oynadı. Bunu antrenmanda da görmüştük. Takıma çabuk alıştı. Çok sosyal ve çabuk iletişim kurdu arkadaşlarıyla"