08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Giriş: 26.07.2024 21:10 | Son Güncelleme: 27.07.2024 02:40

Olimpiyat tarihinde ilk: Seine Nehri'nde gerçekleştirilen Paris 2024 açılış töreninden kareler

Paris 2024'ün resmi açılış töreni, Seine Nehri'nde gerçekleştirildi. Olimpiyat tarihinde ilk kez bir açılış töreni, stat dışında kent merkezinde yapıldı. Geçit törenine 190. sırada çıkan Türkiye'de bayrağı milli sporcular Busenaz Sürmeneli ve Mete Gazoz taşıdı
Kaynak: AA
Olimpiyat tarihinde ilk: Seine Nehri'nde gerçekleştirilen Paris 2024 açılış töreninden kareler - Resim: 1

 Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, ev sahibi Fransa'nın tarihi ve kültürel zenginliklerinin sergilendiği resmi açılış töreniyle başladı. Başkent Paris'teki Seine Nehri'nde gerçekleştirilen törenle, 33. Yaz Olimpiyat Oyunları'nın resmi başlangıcı yapıldı.

Olimpiyat tarihinde ilk: Seine Nehri'nde gerçekleştirilen Paris 2024 açılış töreninden kareler - Resim: 2

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ile çok sayıda devlet adamı açılış törenine katıldı. Törende Türkiye adına üst düzey temsil olarak Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Avrupa Olimpiyat Komitesi İcra Kurulu Üyesi ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat yer aldı.

Olimpiyat tarihinde ilk: Seine Nehri'nde gerçekleştirilen Paris 2024 açılış töreninden kareler - Resim: 3

Fransa'nın başkenti Paris'te 100 yıl sonra üçüncü kez gerçekleştirilen olimpiyat oyunlarının açılış töreni, Seine Nehri'nde gerçekleştirildi. Olimpiyat oyunları tarihinde ilk kez bir açılış töreni, stat dışında kent merkezinde yapıldı.

Olimpiyat tarihinde ilk: Seine Nehri'nde gerçekleştirilen Paris 2024 açılış töreninden kareler - Resim: 4

Paris Olimpiyat Oyunları'na katılan ülkelerin sporcuları, Sen Nehri'nde sağanak altında gerçekleştirilen törende teknelerle geçiş yaptı.