19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.08.2023 14:33 | Son Güncelleme: 15.08.2023 14:50

Paris 2024’e Doğru: Dünya Atletizm Şampiyonası başlıyor

Atletizmin Olimpiyat Oyunlarından sonraki en prestijli yarışması olan ve iki yılda bir düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası, 19 Ağustos Cumartesi itibarıyla Eurosport ayrıcalığıyla canlı yayınla sporseverlerle buluşacak
Radzi Chinyanganya
Radzi Chinyanganya

Paris 2024’e bir yıldan kısa bir süre kala hangi sporcuların madalya için yarışacağını gösterecek olan Dünya Atletizm Şampiyonası, 19-27 Ağustos tarihlerinde Budapeşte’de düzenlenecek. Dokuz gün sürecek şampiyona Eurosport 1’te toplam 68 saat ve Eurosport.com.tr üzerinden kesintisiz olarak canlı yayınlanacak.

Eurosport'un Tokyo 2020 ve Pekin 2022 haberlerinin önemli yüzü Radzi Chinyanganya, Ulusal Atletizm Merkezi'nden İngiliz eski atlet Iwan Thomas ve Olimpiyatlarda dört kez boy gösteren Robert Korzeniowski, analizleri ve uzman yorumlarıyla canlı yayınlara eşlik edecek.

Sporcularla yapılacak özel röportajların yanı sıra her gün canlı yayınlardan sonra o günün gelişmelerine dair hazırlanan 30 dakikalık özel klipler, discovery+ ve Eurosport uygulamasıyla sporseverlerle buluşacak. Eurosport'un 360 derecelik kapsama alanı sağlayan dijital ve sosyal platformları ise atletizm hayranlarına en son haberler, görüşler ve röportajların yanı sıra önemli anları ve kamera arkası klipleri sunacak.

Warner Bros. Discovery Sports Europe İçerik ve Prodüksiyondan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Scott Young, “Dünya Atletizm Şampiyonası, gelecek yaz yapılacak Olimpiyat Oyunlarından önce dünyanın en iyi atletlerinin tamamının tek bir stadyumda bir araya geleceği son büyük etkinlik olacak. 2024 Paris Olimpiyatlarına giden bu yolda, dünyanın en iyi sporcularını milyonlarca hayranla buluşturabilmenin inanılmaz heyecanı içerisindeyiz” dedi. Young ayrıca, Thomas ve Korzeniowski gibi uzman yorumcuların stadyumun içinden yapacağı analizlerle de izleyicilere muhteşem bir deneyim sunacaklarını sözlerine ekledi.