26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.12.2022 17:10 | Son Güncelleme: 03.12.2022 17:14

Pele'den kötü haber: Vücudu kemoterapiye cevap vermiyor

Futbolun yaşayan efsanesi bağırsak kanseriyle mücadelesinde sona geldi. Vücudu kemoterapiye cevap vermeyen Pele pelyatif bakım servisine alındı
Pele'den kötü haber: Vücudu kemoterapiye cevap vermiyor

Brezilyalı efsane futbolcu Pele dün sosyal medyadan sağlığının kötüye gittiğine dair haberleri yalanlasa da gerçeğin farklı olduğu ortaya çıktı. Daily Mail’in haberine göre kanserle mücadele eden Pele'nin vücudunun artık kemoterapiye cevap vermiyor. İngiliz gazetesi 82 yaşındaki eski futbolcunun palyatif bakım bölümüne kaldırıldığını yazdı.  

"Palyatif bakım, yaşamı kısıtlayıcı hastalıkları olan kişiler için özel tıbbi ve hemşirelik bakımını kapsayan disiplinlerarası bir yaklaşım. Hastalığın herhangi bir aşamasında belirtilerden, ağrıdan, fiziksel ve biyolojik stresten rahatlatma sağlamaya odaklanır"

Pele salı günü Brezilya'nın Sao Paulo kentindeki Albert Einstein Hastanesi'ne genel şişlik ve kalp yetmezliği şikayetleriyle yatırıldı. Perşembe günü yapılan bir güncellemede, üç kez Dünya Kupası kazanan Pele'nin hastanedeki durumunun stabil olduğu belirtildi. Kızı Kely ise  telaşlanacak bir şey olmadığı konusunda açıklama yaptı. Ancak bugün Folha de Sao Paulo tarafından yayınlanan bir haberde, Pele'nin bağırsak kanserini tedavi etmek için geçen eylül ayından bu yana gördüğü kemoterapi tedavisine artık yanıt vermediği belirtildi.

Perşembe günü yapılan yeni bir açıklamada, üç kez Dünya Kupası kazanan Pele'nin hastanedeki durumunun stabil olduğu açıklandı. Kızı Kely ise endişelenecek bir şey olmadığını söyledi. Ancak cumartesi günü Folha de Sao Paulo tarafından yayınlanan bir haberde, Pele'nin bağırsak kanserini tedavi etmek için geçen eylül ayından bu yana gördüğü kemoterapi tedavisine artık yanıt vermediği belirtildi. Şu anda palyatif bakımda olduğu ve  testlere ya da tedaviye tabi tutulmayacağı açıklandı. 

Kimdir?

Tam adı Edson Arantes do Nascimento olan Pele, pek çok kişi tarafından tüm zamanların en büyük futbolcusu olarak kabul ediliyor. Brezilya ile 1958, 1962 ve 1970 yıllarında üç Dünya Kupası kazandı ve Brezilya kulübü Santos için 659 resmi maçta 643 gol attı. Ülkesinin milli takımı için 92 maçta 77 kez fileleri havalandırdı.