28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.02.2024 17:51 | Son Güncelleme: 28.02.2024 18:08

Polemik sürüyor: Fenerbahçe'nin Dursun Özbek açıklamasına Galatasaray paylaşımla yanıt verdi

Fenerbahçe , Galatasaray Başkanı Özbek'in dünkü açıklamalarına yanıt verdi. Sarı-lacivertli kulübün açıklamasında, "Dün sarf edilen sözleri bilinçli bir tuzağın işaret fişeği olarak değerlendiriyoruz" denildi. Galatasaray bu açıklamaya Özbek'in ifadelerinin yer aldığı paylaşımla karşılık verdi
Polemik sürüyor: Fenerbahçe'nin Dursun Özbek açıklamasına Galatasaray paylaşımla yanıt verdi

Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in açıklamalarına yanıt verdi. Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan paylaşımda, Başkan Özbek'in Fenerbahçe hakkında kullandığı bazı ifadeler nedeniyle açıklama yapılma gereği duyulduğu belirtildi.

Dursun Özbek'in ve Galatasaray yönetiminin sportmence veya ahlaki sınırlar içinde rekabet sürdürmelerinin beklenmediği belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı: "Bahsi geçen kulübün kültürü; sportif rekabete değil, kayrılmaya, korunup kollanmaya, imtiyazlı davranılmaya dayalıdır. Ancak, ne kadar korunup kollansa da bu kulübün kamu vicdanında şaibeli bir konumda olduğu açıktır. 3 Temmuz'un üzerinden yaklaşık 13 yıl geçtikten sonra FETÖ taktik ve usullerini kullanarak, şanlı kulübümüze karşı yeni bir tezgah kurmaya yeltenebilmeleri de geçmişten gelen karakterlerinin bugüne kalan mirasıdır. Öyle anlaşılıyor ki Dursun Özbek, hangi kulübün FETÖ'nün doğrudan hedefi olduğunu ve hangi kulübün ise bu saldırıdan istifade etmeye çalışarak, 'Duayla himmetle ayağa kaldırılma çabasını' birbirine karıştırıyor. Buradan bu şahsa bir kez daha hatırlatıyoruz; Fenerbahçe şanlı tarihi boyunca şampiyonluk posterlerinden oyuncu silmedi, belgesellerden görüntü çıkarmak zorunda kalmadı."

"Kendilerinden bildikleri işi başkasına yıkmaya çalışmaktalar"

Fenerbahçe'ye karşı yapılan saldırıların sahipleriyle mücadele etmekten geri durulmayacağına vurgu yapılarak, şu görüşlere yer verildi: "Hatırlatmak zorundayız çünkü, en iyi bildikleri şekilde; ayıplarıyla yüzleşmek ve toplumdan özür dilemek yerine, algı manipülasyon ve yalanlarla, pek çok konuda da olduğu gibi, kendilerinden bildikleri işi planlı şekilde başkasına yıkmaya çalışmaktalar. Bu sebeple, dün sarf edilen sözleri bir 'deli saçması' veya 'ahmakça ifadeler' olarak değil, bilinçli bir tuzağın işaret fişeği olarak değerlendiriyoruz. Hain bir örgütten öğrendikleri numaralarla Fenerbahçe'mize zarar verebileceğini düşünen başta Dursun Özbek olmak üzere herkese buradan açıkça sesleniyoruz: Hain FETÖ örgütüne karşı, camiasıyla tek başına ilk direnen ve alçakça emellerini kursaklarına tıkayan Fenerbahçe'mizin mücadele gücü ve kararlılığı ilk günkü gibi devam etmektedir. Buna yeltenenler oldukça da bu şanlı camianın her bir mensubu geçmişten gelen azmiyle bu alçakça saldırıların sahipleriyle bugün de ilk günkü hırsıyla mücadele etmekten geri durmayacaktır. Sportif rekabete ve sportmence mücadeleye sonuna kadar inanıyoruz. Bununla birlikte kulübümüzün DNA'sını Kurtuluş Savaşı'nın mücadele ruhu ve en zorlu şartlarda bile milli bütünlüğümüze ve değerlerimize sahip çıkma misyonu oluşturmaktadır. DNA'mızdan gelen bu kuvvetli gücümüzle hain emeller taşıyanları yaptıklarına pişman etme konusunda kararlıyız."

Galatasaray'dan paylaşım 

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe'nin bu açıklamasına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi. Paylaşımda, Dursun Özbek'in dünkü açıklamasındaki tartışma konusu olan ifadeleri yer aldı. 

Dursun Özbek ne demişti? 

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, RAMS Park'ta düzenlenen sponsorluk anlaşması imza töreninde şunları söylemişti: "Ülkemizin içinde bulunduğu seçim sürecinde tansiyon yeteri kadar oluyor. Buna ek olarak futbolda da gerilimin artırılmaması konusunda dikkatli davranıyoruz. Bunu yaparken Galatasaray'ın haklarının korunması, mevcudiyetine zarar verecek durumların karşısında durma konusunda hiçbir tereddüdümüz yok. Gerçeklerle hareket etmek zorundayız. Rakiplerimizin gerçek dışı ve Galatasaray'ı yıpratma söylemlerine nezaketimiz çerçevesinde cevap veriyoruz. Bizim bu seviyeyi sürekli devam ettireceğimiz anlamına gelmesin.

Ancak bir konuda dikkatli olmamız lazım. Bugün toplumu germek, birbirine düşman edecek bir dil kullanmak son derece sakıncalı. Söylemlerin cevabını benzer şekilde vermenin, özellikle bu dönemde tamir edilmesi güç olaylar yaratacağı endişemiz var. Galatasaray taraftarlarına hep itidal tavsiye ediyorum. Diğer futbolseverlere de Türk futboluna fayda getirecek tartışmaları her zaman yapalım ancak toplumu gerecek, düşman edecek konularda itidalli davranma tavsiyem var. Ancak bu söylemim yanlış anlaşılmaması lazım. Rakibimizin bize atfettiği konuların Galatasaray ile ilgili bir tutar yanı yok. Aynı Hacivat ile Karagöz gibi bir oyun sergileniyor. Bir perde var. O perdeye bir gün biri, diğer gün öteki çıkıyor. Gerçek dışı, Galatasaray ile bağdaşmayacak konuları söyleyip söyleyip aşağı iniyorlar. Biz de benzer şeyleri söyleyebiliriz. Bir tuzağa düşmemek lazım.

Rakip takımın, bize bu söylemleri gönderen bir takımın başkanının bir proje olduğunu ifade etmiştim. Bunda ısrarlıyım. Bu proje olma hüviyetini hala sürdürüyorlar. Daha önce, 'Cinayet mahalline önce katil gelir.' demiştim. Bunu yorumlamak lazım. Kimseyi itham etmek istemiyorum. Google'a, 'Ananas', 'Tesbih', 'Şike, 'Halı sahada dostluk' maçları yazın. Bakın karşınıza ne çıkıyor. Sanki bunlar yokmuş gibi, ben yapmışım gibi adamlar çıkıp Hacivat-Karagöz perdesinde bir sürü şey söylüyor. Onlara bir ağabey tavsiyesi. Hiç boşuna uğraşmayın çünkü içinde olduğunuz ateş üfleyerek sönmez."